G4Media.ro

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea extraordinară a Consiliului…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, unde este aşteptat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 9-10 februarie 2023, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles, Regatul Belgiei, în care vor fi analizate ultimele evoluţii privind războiul de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, transmite News.ro.

În cadrul reuniunii urmează să se reafirme angajamentul Uniunii Europene şi al statelor membre pentru sprijinirea Ucrainei pe toate palierele, precum şi pentru angajarea în continuare a răspunderii Federaţiei Ruse. Un alt subiect aflat pe agenda reuniunii este gestionarea migraţiei, ca provocare ce necesită un răspuns european comun. La reuniune ar urma să participe şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit presei străine.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul reuniunii Consiliului European vor fi abordate ultimele evoluţii privind războiul de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv în contextul împlinirii în curând a unui an de la declanşarea acestuia, urmând să fie reafirmat angajamentul Uniunii Europene şi al statelor membre pentru sprijinirea Ucrainei pe toate palierele, precum şi pentru angajarea în continuare a răspunderii Federaţiei Ruse.

”Liderii europeni vor analiza, totodată, cele mai bune soluţii la nivel european pentru asigurarea competitivităţii pe termen scurt şi lung a economiei Uniunii Europene şi adaptarea acesteia la dubla tranziţie verde şi digitală, pornind de la propunerile prezentate de Comisia Europeană prin Planul Industrial Green Deal”, arată Cotroceniul.

Un alt subiect aflat pe agenda reuniunii este gestionarea migraţiei, ca provocare ce necesită un răspuns european comun, cu scopul de a agrea căi concrete de acţiune în ceea ce priveşte dimensiunea externă a migraţiei, controlul frontierelor externe, cooperarea privind returnarea şi readmisia sau combaterea traficului de migranţi, mai afirmă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma să participe joi, la Bruxelles, la un summit cu liderii Uniunii Europene (UE) – cu valoare simbolică – la o săptămână după ce i-a găzduit în urmă cu o săptămână la Kiev, relatează AFP.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ooo doamna dancila…buna ziua

  2. Cheltuie banii degeaba ficusul. Vorba bancului: are ochii inteligenti dar nu stie sa se exprime!