G4Media.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Competenţa, disciplina şi spiritul dumneavoastră…

Preşedintele Klaus Iohannis, de Ziua Forţelor Terestre: Competenţa, disciplina şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului Armatei României

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, că militarii Forţelor Terestre, prin competenţa, disciplina şi spiritul de sacrificiu, contribuie la creşterea prestigiului armatei României, îndemnându-i să dea în continuare exemplu de dăruire profesională şi patriotism.

Conform preşedintelui, imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat li se datorează şi acestora, care au demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO.

Mesajul integral al lui Klaus Iohannis:

”Ca în fiecare an, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, sărbătorim Ziua Forţelor Terestre, una dintre componentele cele mai importante ale Armatei României, care, cu dăruire, îndrăzneală şi profesionalism, îndeplineşte misiuni deosebit de complexe.

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, militarii Forţelor Terestre au participat la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în timpul stării de urgenţă şi, ulterior, a celei de alertă, contribuind la buna gestionare a unei situaţii extrem de dificile.

În perioada următoare, Forţele Terestre trebuie să acţioneze pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare consistente, dar şi pentru o cât mai temeinică instruire individuală şi colectivă, inclusiv în cooperare cu aliaţii noştri.

Toate acestea vor contribui semnificativ la continuarea eforturilor pentru consolidarea rolului strategic al României în cadrul NATO şi UE.

Datorită nivelului înalt de pregătire a militarilor români, ţara noastră este astăzi un aliat capabil să contribuie activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, ceea ce consolidează profilul României de partener de încredere în rândul comunităţii internaţionale.

Dragi militari din Forţele Terestre, competenţa, disciplina şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului armatei României.

Vă îndemn să daţi în continuare exemplu de dăruire profesională şi patriotism. Imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat se datorează şi dumneavoastră, militarilor din Forţele Terestre, care aţi demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO.

La acest moment aniversar, urez multă sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor tuturor militarilor şi personalului civil din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor.

La mulţi ani!”

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Ministerul Apărării Naționale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Parcă azi e și ziua internațională a cărții.

 2. …daca ii placea cartea, nu ajungea presedinte.😋

 3. Disciplina, competenta si spiritul de sacrificiu care au fost testate ultima oara … cand mai exact?!

  Ce-i mai place vorbele si lu’ domnu’ presedinte … 🙂

 4. Lasa vrajeala tovarase Iohanis! Si in armata este coruptie cat cuprinde. Chiar ministrul apararii si-a angajat in ministerul condus de el sotia si un cumnat.

 5. bine ca e un sistem destul de inchis, si nu se afla lucruri, sa nu se imaginam ca armata e diferita tara in care este, aceasi coruptie, aceeasi mizerie, aceeasi „doctoranzi” numiti „generali”, aceeasi subfinantare, aceeleasi lipsuri

 6. Despre ce prestigiu vorbesti? Armata, ca si celelalte institutii ale statului are coruptie cat cuprinde. Chiar ministrul apararii si-a angajat in ministerul pe care il conduce sotia si un cumnat.

  • 1. Prestigiul Armatei Romane se dovedeste in razboaie!
   Nu a fost cazul
   2. Cu toate ca nu a fost cazul numarul generalilor Armatei Romane a in crestere!
   Chiar s-a dublat fata de 1989 când erau efective!

 7. Stimate domn președinte al României,

  Ați călărit vreodată o rachetă terestră? Ați învățat oare că liderșipul, nu înseamnă furt de idee?

 8. Armata romana, din pacate, e pe stil vechi fiindca oamenii care o conduc sint pe stil vechi. Viitoarele conflicte (cit mai putine sa speram) vor fi ultratehnologizate: senzori, roboti de lupta (fie ei aerieni sau terestri), arme de precizie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.