G4Media.ro

Preşedintele Israelului atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Sursa foto: Wikimedia Commons – Tasnim News / Hossein Ostovar

Preşedintele Israelului atenţionează asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează luni dpa, transmite Agerpres.

Într-un interviu pentru cotidianul de largă circulaţie Bild şi alte media ale grupului Axel Springer, acordat la reşedinţa sa oficială de la Ierusalim, Herzog a spus: „În mod clar, cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii din lume este dorinţa Iranului de a avea bomba” nucleară.

În faţa acestui pericol, preşedintele Israelului a îndemnat lumea liberă să acţioneze împreună şi „să lupte dacă va fi necesar”. El a atenţionat de asemenea împotriva unei politici de conciliere faţă de Iran.

Fără a se referi la atacul de vineri asupra unor ţinte militare în Iran, care a fost atribuit Israelului, Herzog a dat asigurări că ţara sa a acţionat „în mod responsabil” şi a depus eforturi pentru pace şi stabilitate. În „jocul de şah al lumii politice” este adesea important să „acţionezi responsabil şi cu reţinere”, a spus Herzog. „Aceasta am făcut noi pe parcursul crizei”, a adăugat el.

Israelul nu a comentat încă în mod public asupra bombardamentelor de vineri. „Cred că cel mai bun lucru ar fi ca aceasta să rămână neclar pentru toată lumea”, a spus preşedintele israelian.

Iranul a minimalizat atacul de lângă Isfahan. Potrivit informaţiilor din media iraniene, acesta a fost un atac de răzbunare la atacul masiv de acum o săptămână, cu rachete şi drone, al Iranului asupra Israelului, atac care a fost precedat de un bombardament atribuit Israelului asupra unei anexe consulare a ambasadei iraniene din capitala siriană Damasc. Doi generali iranieni şi alţi trei angajaţi ai consulatului au fost ucişi în acel atac, atribuit Israelului.

Potrivit Bild, preşedintele statului israelian a manifestat scepticism cu privire la mai multe sancţiuni împotriva Iranului. „Până la urmă, nu ar trebui să fim proşti sau naivi”, a spus el.

Iranul lucrează neobosit împotriva civilizaţiei occidentale şi caută să-şi extindă influenţa în regiune, a spus Herzog. El răspândeşte teroare şi ură peste tot în lume, a subliniat Herzog. „Ar trebui să fim foarte atenţi asupra acestui lucru”, a declarat el.

Publicitate electorală

El a atras de asemenea atenţia asupra miilor de civili nevinovaţi care au fost ucişi de drone iraniene în Ucraina.

Herzog i-a îndemnat pe europeni să conştientizeze în sfârşit „adevărata ameninţare la adresa stabilităţii în lume” pe care o reprezintă „imperiul răului” condus de Iran. Împotriva acestuia trebuie să lupte coaliţia existentă a NATO, a spus preşedintele israelian, citat de Bild.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...