G4Media.ro

Președintele Iohannis participă luni și marți la reuniunea extraordinară a Consiliului European…

Președintele Iohannis participă luni și marți la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni şi marţi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles, context în care va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterând ideea ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera circulaţie, transmite Agerpres.

Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice, relaţiile Uniunii cu Rusia şi cu Regatul Unit al Marii Britanii.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, referitor la pandemia de COVID-19, preşedintele Iohannis va susţine asigurarea unei coordonări strânse între statele membre, precum şi menţinerea unei abordări vigilente în continuare.

„Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterând ideea ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera circulaţie. Preşedintele României va susţine, totodată, operaţionalizarea cât mai rapidă a unui mecanism european de donare a vaccinurilor pentru statele din afara Uniunii Europene”, arată Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va sublinia, referitor la combaterea schimbărilor climatice, necesitatea creării unui cadru legal flexibil care să permită statelor membre ale Uniunii să identifice cele mai bune soluţii pentru atingerea obiectivului UE de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu anul 1990.

Preşedintele Iohannis se va pronunţa pentru asigurarea unei partajări echitabile a eforturilor, astfel încât contribuţiile fiecărui stat membru, în special în termeni de costuri, să nu reprezinte un obstacol pentru dezvoltarea economică a acestora, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Legat de relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă, preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru o abordare unitară şi solidară din partea Uniunii, pe baza celor cinci principii directoare agreate anterior. De asemenea, va susţine necesitatea elaborării unui document strategic al Uniunii cu privire la abordarea viitoare a relaţiilor cu Federaţia Rusă.

Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia, referitor la relaţiile UE cu Marea Britanie, necesitatea menţinerii unei abordări constructive a Uniunii bazate pe principiile unităţii, solidarităţii şi nediscriminării.

„Pe de altă parte, în ceea ce priveşte tratamentul diferenţiat aplicat de autorităţile britanice cetăţenilor europeni referitor la taxele pentru vizele de muncă, preşedintele României va insista ca statele membre şi instituţiile europene să facă demersuri susţinute pentru a convinge autorităţile britanice să aplice un tratament nediscriminatoriu faţă de toţi cetăţenii Uniunii Europene”, mai arată Administraţia Prezidenţială.

sursa foto: Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ultima data cand a mai fost Ficusul la intalnirea de la Bruxelles a venit si ne spunea ca o sa primim 80 de miliarde de euro…intre timp s-au facut 29….poate dupa intalnirea asta o sa ne spuna ca trebuie noi sa dam miliarde nu sa primim…..un ratat politic….nimic mai mult….

  • Nu fi rău! El a făcut ce a depins de el! Noi vom face restul, adică plătim! Bine, a făcut și o „mică” eroare acceptând și componenta de împrumut de 15 mld. EUR a PNRR, dar astea sunt detalii…

 2. Foarte putini presedinti romani au condamnat Romania la CEDO pentru a-si ocroti mafia si coruptia endemica.

 3. „Participa”, dar nu se baga!
  E bagator de seama!!!
  Sau, s-a dus sa aduca deja MIliardele de Euro in Romania, cu sacii plini!!!!!!!

 4. Yohannis,participa la reuniones extraordinara a consiliului european!
  Ce pompos,participa si pseudo presedintele nostru ilustru!
  Doar se prezinta la ordin,ignorantul,si se intoarcem cu temele…pentru acasa!
  Diriginta, Merkel i-a dat lucrare de control!