G4Media.ro

Președintele Iohannis merge săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU la New…

sursa foto: Presidency.ro

Președintele Iohannis merge săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU la New York și face o vizită oficială la San Francisco

Președintele Klaus Iohannis va merge săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU de la New York, după care va face o vizită oficială la San Francisco, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.

În perioada 20-21 septembrie 2022, Iohannis va conduce delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Tema celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU o constituie „Soluțiile prin solidaritate, sustenabilitate și știință”. Președintele Iohannis va susține marți, 20 septembrie 2022, intervenția națională în plenul Adunării Generale a ONU.

Totodată, Iohannis va participa la Summitul global dedicat securității alimentare (Global Food Security Summit). Cu acest prilej, el va transmite un mesaj privind eforturile României de a sprijini tranzitul cerealelor din Ucraina și de a răspunde preocupărilor la nivel global privind evitarea unei crize alimentare.

În marja Adunării Generale a ONU va avea loc Summitul Transformării Educației (Transforming Education Summit-TES), în cadrul căruia Iohannis va transmite un mesaj video în care va face referire la o serie de angajamente ale României în domeniul educației.

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, Iohannis va avea o întrevedere bilaterală cu Președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass.

Vizita în SUA va include și o deplasare la San Francisco (California) în perioada 22-23 septembrie, unde Iohannis se va întâlni cu membrii comunității românești și cu reprezentanți ai unor companii IT.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. „vizită oficială” la Frisco? Care-s oficialitățile? Numa de nu și-a duce niște țuțări de-acasă, că românii/IT-știi din SUA n-o fi atît de proști să se întîlnească cu „Peee-Seee-Deee”.

  2. Face „vizita oficiala” la un teren de golf din zona

  3. Gata, a intrat in concediu.

    Macar nu il mai vedem la tv

  4. Va purta discuții oficiale cu străzile din San Francisco. Are niște nelămuriri în urma vizionării unui serial în anii ’90.

  5. Probabil din colectia de fotografii lipsea cea cu Golden Gate! s-a ivit ocazia, de ce nu?

  6. Bani dați degeaba!

  7. Își pune la punct reședința pentru restul vieții.Nu a avut el nici o treabă cu România.Si asta mulțumită tinerilor deștepți și frumoși, mai bine zis rezist-usr alias Rareș Bogdan ex realitatea TV.