G4Media.ro

Președintele Iohannis, încă o cerere pentru ”decizii suplimentare” ale NATO care să…

Foto: MAPN/ Facebook

Președintele Iohannis, încă o cerere pentru ”decizii suplimentare” ale NATO care să asigure securitatea României

Președintele Klaus Iohannis a discutat marți cu Secretarul american de Stat Antony Blinken la Palatul Cotroceni despre situația de securitate din regiune. El a transmis că reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO de la București este ”un pas important în pregătirea unor decizii suplimentare cu privire la consolidarea posturii de descurajare și apărare pe întreg Flancul Estic, inclusiv la Marea Neagră, la viitorul Summit de la Vilnius (iulie 2023)”. potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

încă o cerere pentru ”decizii suplimentare” ale NATO care să asigure securitatea României

De asemenea, președintele Iohannis i-a adresat lui Antony Blinken ”mulțumiri pentru suplimentarea recentă a prezenței militare americane în România, în scopul consolidării posturii de descurajare pe Flancul Estic al Alianței și ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni”.

Reamintim că și luni, într-o conferință de presă comună cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg, președintele Iohannis a declarat că este nevoie de „planuri foarte concrete ca în cazul unui atac să se știe foarte exact cine și ce trupe trimite” deoarece „nu putem lăsa astfel de decizii pentru ultimul moment”. De asemenea, este nevoie de trupe suplimentare pentru flancul estic al NATO, dar și de „echipamente pre-poziționate”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Să parcheze tancuri si avioane la noi dar fara benzină, sa nu aibă surprize.

    • ar trebui sa puna si camere si sa faca ceva contract de paza altfel risca sa le vada pe piese la fervechi.

  2. Cere si Iohanis ca sa zica ca a mai facut si el ceva la la a tine in frau coruptii din partid a dat fail. In mandatul lui coruptii au castigat din pacate pentru cei multi, neprivilegiati.