G4Media.ro

Președintele Iohannis, atac dur la PSD: Asaltul majorităţii PSD la adresa statului…

Președintele Iohannis, atac dur la PSD: Asaltul majorităţii PSD la adresa statului de drept riscă să fragileze statutul României în NATO şi UE / Această guvernare eșuată reprezintă în sine un risc pentru țară

Președintele Klaus Iohannis a lansat marți un atac dur împotriva PSD și ALDE chiar în plenul Parlamentului, unde a participat la ședința solemnă de marcare a 15 ani de la aderarea României la NATO. Șeful statului a declarat că sunt condamnabile acțiunile majorității PSD, care prin asaltul fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul României în NATO și UE. Iohannis a mai spus că guvernarea PSD, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și diletantismul, vulnerabilizează România.

„Pentru ţara noastră, nu a fost deloc uşoară revenirea la democraţie după epoca neagră a comunismului şi tocmai de aceea merită salutat şi apreciat efortul conjugat al tuturor forţelor politice, al diplomaţiei şi al Armatei, care a făcut posibil dezideratul naţional de a aduce România în NATO şi în spaţiul valorilor euroatlantice. Cu atât mai condamnabile sunt acţiunile actualei majorităţi PSD, care, prin asaltul – fără precedent în ultimii treizeci de ani – la adresa statului de drept, riscă să fragilizeze statutul ţării noastre în Alianţa Nord-Atlantică şi în UE. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilităţii economice şi financiare a României, creşterea inflaţiei şi devalorizarea monedei naţionale, arbitrariul şi lipsa de profesionalism – acestea sunt realele politici ale guvernării PSD. Nu întărirea democraţiei, nu consolidarea Justiţiei, nu responsabilitate şi predictibilitate în economie, nu infrastructura care să garanteze inclusiv siguranţa oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD. Guvernarea PSD, care a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă şi cu diletantismul, vulnerabilizează România”, a afirmat şeful statului.

El a susţinut că, în contextul în care România are toate atuurile pentru a fi un pilon al democraţiei şi stabilităţii în regiune, „PSD eşuează să se ridice la importanţa acestui moment strategic”.

„Lipsa de respect manifestată de PSD faţă de Armată a culminat cu demersul de a contesta în justiţie decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării. Instanţa de judecată a respins această acţiune ca nefondată a PSD, care a pus Armata României într-o situaţie delicată din raţiuni strict şi numai politicianiste. Dacă adăugăm şi incapacitatea de a moderniza legislaţia în domeniul securităţii naţionale, avem doar câteva aspecte care arată incompetenţa PSD şi o profundă neînţelegere a ceea ce înseamnă să conduci un stat în care cetăţenii sunt cu adevărat bine protejaţi”, a spus Iohannis.

Şeful statului a precizat că are responsabilitatea de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice.

„Este atribuţia mea constituţională să atrag atenţia că o guvernare bună, o guvernare corectă, o guvernare cinstită reprezintă inclusiv o garanţie de securitate pentru România, în timp ce această guvernare eşuată reprezintă în sine un risc pentru ţară. Ne confruntăm cu ameninţări tot mai complexe, atât clasice, cât şi asimetrice şi hibride, provenind din multiple direcţii strategice, care tind să afecteze în moduri tot mai subtile NATO. De aceea, este nevoie de coeziune politică internă în fiecare stat Aliat, precum şi de unitate politică şi solidaritate la nivelul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord”, a menţionat Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Astuia nu i-au spus ca Pompeo a zis ca e ok cu PSDu’…

    • @Asistat, trezeste-te ! Te rog sa ma scuzi ca te-am trezit atat de brusc, dar începuseși sa visezi cu voce tare si exista riscul sa divulgi niscai secrete de partid si nu cred ca Daddy te-ar fi pupat pe scafarlie pentru o asa isprava…!

  2. In esenta Presedintele Romaniei are dreptate si conchide magistral , cu un lucru extrem de esntial , ce se afla deasupra tuturor celorlalte si anume:E nevoie de coeziune politică internă și de unitate politică la nivelul NATO si UE . Cred ca ar fi foarte bine, daca Aministratia Prezidentiala ar compune un text, in care sa fie aratate, punct cu punct , toate luarile de pozitie ale Presedintelui si a celor care compun Adiministratia Prezidentiala , de la luarile de pozitii publice in mass media ,pina la contestatiile Presedintelui versus diverse legi la CCR ,legi emise de parlamentul Romaniei .Vom constata cu surprindere, numarul mare de respingeri totale sau partiale, facute de CCR , in dauna unor legi emise de Parlament (organ legiuitor ).Poate ar trebui sa regindim o forma noua de legiferare sau regindirea macar a componentei comisiei juridice din parlament (sunt cei ce avizeaza legile ),pentru a evita decredibilizarea organului legislativ ce a conceput legi , cu un asa mare numar de respingeri . Cind esti creditat de Constitutie, ca organ legislativ si ai in acelasi timp o componenta de avizare, practic legile emise ar trebui sa fie fara greseala sau aproape fara greseala si doar in cazuri extreme CC-rul sa intervina , pentru a face corectii , ce au scapat involuntar Parlamentului. Noi toti ar trebuia sa privim cu atentie in inima si sufletul nostru si sa ne amintim ,ce perioada trista a reprezentat comunismul in istoria noastra si a lumii intregi si sa spunem mereu si celor tineri in ce mare inchisoare traiam, ca natie si ca un intreg popor . Nicicind daca privim in urma si vizualizam istoria noastra a Romanilor , acest popor nu a trait mai bine , mai demn ca notiune umana , mai liber in exprimare si atingere de sanse si nicicind nu a beneficiat de atita libertate de miscare , ca in zilele noastre .Trebuie ca prin vot sa consfintim raminerea in aceasta organizatie (poate neegalata vreodata in istoria lumii )numita Uniunea Europeana, ce a permis si permite inca (cit timp vom fi uniti )o viata atit de irepetabila in existenta omului pe aceasta planeta, numita TERRA

  3. Nu prea are cine sa faca legi constitutionale. Nu faci legi cu soferi rebranduiti.

    • Atunci sa se interzica unor ceteteni participarea la alegeri, a unora care au sau au avut anumite profesii , care pot fi considerate incompatibile cu functia de presedinte , parlamentar , primar s.a.m.d.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.