G4Media.ro

Președintele Iohannis anunță candidatura României pentru un post la Curtea Internațională de…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Președintele Iohannis anunță candidatura României pentru un post la Curtea Internațională de Justiție. Candidat e fostul ministru Aurescu

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri într-un discurs la ONU că România candidează pentru un post Curtea Internațională de Justiție și a cerut sprijinul comunității internaționale.

E vorba despre candidatura lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe schimbat din funcție la rotativa guvernamentală din iunie, acum consilier prezidențial, potrivit informațiilor G4Media.

”Respectarea deplină și promovarea dreptului internațional rămân în centrul politicii noastre externe. Cu titlu de exemplu, România pledează pentru o acceptare extinsă de către state a jurisdicției Curții Internaționale de Justiție. Și contăm pe sprijinul dumneavoastră pentru candidatura noastră solidă la Curtea Mondială”, a spus președintele Iohannis în discursul de la a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Aurescu candidează pentru unul dintre cele cinci mandate de membru al Curții care se vacantează în 2024.

Șeful statului a mai pledat pentru un Consiliu de Securitate ONU extins, care ar putea și un reprezentant al grupului de țări din Europa de Est.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cel mai nimerit! The best! Incolor, inodor și insipid…

  2. Zici că-i fratele lui Iohannis, la fel de apatic, incolor, inodor și insipid…

  3. N-are calibru si nici calitati. Degeaba. Imi pare rau.