G4Media.ro

Președintele Iohannis acuză, în mesajul de Ziua Victoriei Revoluției, ”infama incapacitate a…

Președintele Iohannis acuză, în mesajul de Ziua Victoriei Revoluției, ”infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați pentru represiunea sângeroasă”

Președintele Klaus Iohannis a acuzat marți, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Victoriei Revoluției, ”infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați pentru represiunea sângeroasă” și a susținut că nu va înceta să lupte pentru redarea adevărului și înfăptuirea dreptății pe care românii o așteaptă de prea mulți ani.

Mesajul integral transmis de președintele Klaus Iohannis: 

În urmă cu 31 de ani, românii au așezat piatra de temelie a României democratice de astăzi. Ei au transformat revolta, durerea și teroarea, acumulate în decenii de tiranie, în forța motrice a Revoluției anticomuniste. Prin jertfa de sânge din Decembrie 1989, au pus capăt unui regim ilegitim și criminal, iar curajul și determinarea semenilor noștri ne-au redat nouă libertatea și demnitatea.

Nimeni, niciodată, nu trebuie să uite că, pentru idealurile lor, românii s-au așezat în fața tancurilor. Și de atunci, pentru totdeauna, 22 Decembrie este ziua Victoriei Revoluției Române, pe care toate generațiile trebuie să o păstreze vie în memorie și să o onoreze cum se cuvine.

Însă, pentru libertate și democrație, a fost plătit, în acele ceasuri de durere și revoltă, cel mai scump preț. 45 de ani de crime și cruzimi împotriva românilor, ani care au rupt legătura firească cu familia democrațiilor europene, s-au sfârșit printr-un alt șir de abuzuri. Gloanțele și barbarismul autorităților vremii au curmat vieți și au distrus destine.

Astăzi, în calitate de Președinte al României, mă înclin în fața sacrificiului suprem din Decembrie 1989, onorând memoria victimelor prin apărarea fermă a valorilor și principiilor democratice. Respectul și recunoștința se îndreaptă nu doar către eroii acelor zile, ci și către urmașii lor, care poartă în suflete răni adânci. Durerea incomensurabilă a pierderii persoanelor dragi a fost dublată, în toți acești ani care au trecut de la Revoluție, de infama incapacitate a statului de a-i trage la răspundere pe cei vinovați pentru represiunea sângeroasă.

Sănătatea unei societăți depinde, într-o foarte mare măsură, de modul în care lecțiile trecutului sunt învățate și asumate. Tocmai de aceea, nu voi înceta să lupt pentru redarea adevărului și înfăptuirea dreptății pe care o așteptăm de prea mulți ani. Justiția trebuie să-și facă datoria! Orice întârziere va transforma această rușinoasă restanță într-un grav atentat la adresa democrației noastre.

Dincolo de neîmplinirile noastre postdecembriste, Revoluția Română va continua să inspire convingeri, să anime generații. Eroii din Decembrie 1989 au aspirat la o Românie democratică, deplin atașată valorilor euro-atlantice, în care fiecare român este ascultat și protejat. Prin apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, a pluralismului, a dreptului de a alege, promovând meritocrația, întărind statul de drept, protejând drepturile minorităților, noi onorăm, de fapt, memoria victimelor Revoluției Române și sacrificiul acestora.

Să păstrăm vie memoria victimelor Revoluției Române și să protejăm idealurile câștigate cu prețul sângelui!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cand partidul tau il are pe Preda la justitie, esti complice si n-ai ce sa „acuzi”. Esti putin ticalos… asa se numeste.

 2. Iohannis vorbeste…condamnat de CEDO alaturi de escrocii CCR pentru linșajul in stil mafiot asupra șefei DNA. După revoluție poporul român și-a câștigat libertatea dar și-a pierdut definitiv dreptatea.

 3. da tu unde dracu ai trăit și facut politică pana acum, mă ipocritule? esti vreun salvator al nației românești aterizat acum si nu cunosti mizeriile facute de clasa politica romaneasca din care esti cap de stat ?
  SICTIR!

 4. Iohannis este presedinte din 2014 si va mai fi inca 4 ani. N-are nici o scuza pentru faptul ca dosarele grele ale Romaniei sunt tergiversate atata vreme. Acum va exista si un guvern PNL-USR echilibrat care va dori sa afle adevarul si sa urgenteze procesele. Daca pana in 2024 nu este finalizat procesul Revolutiei, inseamna ca a existat rea vointa din partea administratiei tarii.

  • …aceasta declarație estd doar pt ca ieri s-a simțit lovit la 🥚…dar teece, cum bine spui

  • Corect!!!!!!
   Cu ce tupeu vine acum si spune: „Tocmai de aceea, nu voi înceta să lupt pentru redarea adevărului și înfăptuirea dreptății pe care o așteptăm de prea mulți ani. Justiția trebuie să-și facă datoria! Orice întârziere va transforma această rușinoasă restanță într-un grav atentat la adresa democrației noastre.”??!
   Pai, daca tot „luptati” din 2014 de cand sunteti Presedintele Romaniei iar noi vedem NIMIC in Dosarul Revolutiei, al Mineriadelor, mai grav in Dosarul de la Protestele din 10 August 2018, ce „lupta” e asta, dle Johannis?!
   Va luptati cu morile de vant?!!!
   Daca Presedintele Romaniei se tot „lupta” de Ani de zile si NIMIC, atunci noi cu cine sa ne mai „luptam”, dle Presedinte?!

 5. da tu unde dracu ai trăit și facut politică pana acum, mă ipocritule? esti vreun salvator al nației românești aterizat acum si nu cunosti mizeriile facute de clasa politica romaneasca din care esti cap de stat ?
  SICTIR!

  postati-mi mesajul, ca definește individul din poza.

 6. Predoiu ce parere are?
  Sau… lasati, nu-l mai treziti…

 7. Dle Johannis, CINE e „statul roman infam”??!!!
  La cine va referiti, mai clar??!!
  Vorbe goale, care nu alina durerea familiilor celor morti… statul de drept e cam infam, dle Presedinte, cam asa spuneti… asta vara laudati statul de drept, „rezolvat” prin venirea la guvernare a PNL!
  Vorbe goale…

 8. Statul sint eu care platesc tot oin economie . Cetateanul are ,,infama ,, capacitate de a plati ( pentru ) tilhariile si mirsaviile ordinarilor din institutiile statului .
  Infama incapacitate a institutiilor nenorocite ale statului , populate politic cu scursuri sociale , secaturi si tilhari .

 9. In afara faptului ca zi de zi functionarii publici si bugetari capuseaza rodul muncii mediului privat , in tara asta nu se intimpla nimic . Toate modificarile , schimbarile , ,,reformele,, lovesc in mediul privat si in pietele naturale . Sistemul public exulta si se imbuibeaza . Asta nu poate continua . 70% din alegatori nu a reusit nimeni sa ii scoata la vot pentru ca 70% din poporul asta este nemultumit . Voi astia care ,,guvernati ,, va imaginati ca lucrurile pot continua astfel ?! Va inselati , miseilor .

 10. Dle Presednte , Romania de 30 de ani ,nu are justitie functionla si eficienta Alegerile puteau fi castigate, daca justitia subt bagheta Dlui Predoiu functiona. Ministrul „s-a facut” ca lucreaza la legile justitiei , iar CSM si ICCJ si-au d-au facut ca-si „fact treaba” , dar diferentiat, in functie de interese . Daca o persoana publica critica lipsa de ineficienta a justitiei , aceasta striga ca- i se incalca independenta. PNL a pierdut alegerile pe mana d.lui Ministru dr justitie. Cand au venit la guvernare au promis ca dosarul 10 August va fi judecat, nici vorba de asa ceva , iar de Dosarele „istorice” Revolutia , Mineriada si de cel recent Colectiv , nu s-a auzit nimic , daor un film documentar despre Colectiv care a primt la nivel european un important Premiu. Acum se promite ca in aprilie va fi judecat dosarul Colectiv. Pana nu vor fi trasi la raspundere toti cei raspunzatori de moartea celor dela „Revolutie” , Mineriada , Colectiv , 1o August , precum si cei care au jefuit Romania , pana cand nu se vor recupera toate pagubele si banii dela acesti devalizatori si jefuitori ,Romania nu va avea liniste si nici bunastare. Sper ca tanarul Stelian Ion sa se tina de cuvant si sa poata porni motoarele justitiei. Va fi greu , cu un grupul care impiedica avansul in functionarea justitiei , dar nu imposibil.

 11. Hotul striga hoții.
  Boule, tu ești șeful statului ala cu „infama incapacitate de a-i trage la răspundere pe cei vinovați”. Si nu de ieri, de azi, ci de ani de zile. Ce-ai făcut tu personal și instituțional pentru a trage ucigașii la răspundere? Ai numit o cârtită la justiție, ai demis-o pe Kovesi la ordinele mafiei, ai numit șefi de procuratură vulnerabili, servili și incompetenți, asta ai făcut.
  N-ai dreptul să vorbești de victimele revoluției. Mars la muncă, ipocritule.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.