G4Media.ro

Președintele Iohannis a promulgat legea privind instituirea unui registru național automatizat cu…

Președintele Iohannis a promulgat legea privind instituirea unui registru național automatizat cu persoanele care au comis infracţiuni sexuale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care permite identificarea rapidă, prin intermediul Registrului naţional automatizat, a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale, transmite Agerpres.

Şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea legii privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Legea, inițiată de deputata independentă Oana Bîzgan, prevede instituirea Registrului naţional automatizat cu privire la autorii contravenţiilor şi infracţiunilor sexuale, de hărţuire sau asupra minorilor, în scopul prevenirii şi combaterii acestor fapte.

De asemenea, actul normativ stipulează păstrarea unei evidenţe a persoanelor fizice sancţionate, condamnate ori împotriva cărora s-au luat măsuri cu caracter penal ori administrativ, conform Codului penal, şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual penale.

Potrivit actului normativ, nu se înscriu în acest registru persoanele fizice care la data comiterii faptelor erau minore, cu excepţia cazurilor în care instanţa de judecată a dispus aceasta în mod expres în cadrul unui proces penal.

Registrul se constituie ca o evidenţă distinctă de cea a cazierului judiciar, în cadrul Sistemului Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar, constituit potrivit Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar.

Conform legii, persoanele înscrise în registru au obligaţia de a anunţa, în prealabil, organul de poliţie pe raza căruia domiciliază, dar nu mai târziu de trei luni. Organele de poliţie trebuie să organizeze verificări la domiciliul persoanelor înscrise în registru, nu mai târziu de trei luni. Fotografierea persoanei înscrise în registru se face anual sau cu ocazia constatării schimbării înfăţişării persoanei.

Foto: Deputata independentă Oana Bîzgan, inițiatoarea legii / Sursa: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. # kondensatorilor, nimeni nu zice nimic despre scandalul cu pedofilul lasat liber de un JUDECATOR ?!

  erati numai „hua” si „placute suedeze” cand cica se eliberau pedofilii din inchisori de catre psd

  acum – tacere mormantala. de ce ? oare pt ca individul racola minori pt persoane sus-puse ?!

  „Acuzat de pedofilie, un bărbat a fost lăsat în libertate după doar 24 de ore.”

  „Vinovatul a venit la tv şi a recunoscut tot”

  MIERCURI, 19 IUNIE 2019 18:21

  „După ce a fost lăsat liber de judecători, pedofilul Cătălin Vasile Dumitru a vorbit la „Acces Direct”, în faţa întregii ţări, despre toate faptele sale. ”

  Într-un final, individul a fost săltat de anchetatori şi dus la audieri, dar surpriză.

  După nici 24 de ore, bărbatul a fost… eliberat!

  Asta chiar dacă mamele spun că au prezentat dovezi clare: mesaje explicite despre acte sexuale şi despre întâlniri cu copii, faţă în faţă.

  Toate trimise de acelaşi individ băieţeilor.

  Unde mai pui că noi discuţii şocante între presupusul pedofil şi copii au ieşit la iveală.

  „Da, normal că îi atingeam.

  Am făcut aceste teste.

  Să îi ating pe ei.

  Îl îmbrăţişam şi îl pupam pe obraz.

  Am fost plătit, 60 de lei în blocul Pantelimon”,

  a spus bărbatul la „Acces Direct”.

  https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/pedofil-lasat-libertate-202356.html

 2. Dar un registru national care contin persoanele care fac sau au facut trafic de persoane/copii, nu infiinteaza domnul PRESedinte? Si daca il infiinteaza, sa se puna cap de lista, el cu odioasa Carmen.

 3. Ceasloava asta ie bine-venita
  da’… sa stie si noi daca se-nscrie acolo si pirsuanili cari a dat/loat mu13
  endevidual si/sau colectiv(a), otomatizat si/sau manual(a)

 4. Pedeapsa-în modul cel m. aspru aceste crime fata de copii adică pedofili! Cine ar putea spune cei de făcut în continuare, pentru a preveni astfel de crime…?!