G4Media.ro

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, cere audierea ministrului de Externe în…

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, cere audierea ministrului de Externe în legătură cu măsurile Guvernului pentru protejarea muncitorilor români din străinătate

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, propune audierea ministrului de externe Bogdan Aurescu în Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Parlamentului în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinatate în perioada pandemiei.

„Luni, 4 mai a.c., în cadrul Biroului Permanent al Senatului, voi propune audierea ministrului de Externe, domnul Bogdan Aurescu, în cadrul Comisiilor reunite pentru muncă, pentru politică externă şi afaceri europene referitor la măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinatate în perioada pandemiei”, a scris Cazanciuc, sâmbătă, pe Facebook.

Cazanciuc a mai scris vineri, pe Facebook, că solidaritatea muncitorilor români care lucrează în străinătate trebuie să devină „o realitate”, iar statul român ar trebui să negocieze, prin acorduri cu alte ţări, condiţii mai bune pentru cei care aleg să muncească peste hotare.

„La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara ‘adoptivă'”, a afirmat Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept „suferinţele muncitorilor români”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Cazanciokule, nu ti-ar fi rusine, ai mancat o paine bine dospita la MAE si ai profitat din plin de beneficiile sistemului si de imaginea ce ti-ai facut-o! I-ai dat contracte de milioane de euro lui Ghita in asa -zisa reforma consulara si ti-ai bagat si amicii ” imobiliari ” cu nasul la cascaval si acolo! Ai privatizat Clubul Diplomatic intr-o noapte si acuma iti repugna? Ai imprumutat populismul ieftin de la Maestrul tau Dragnea? Nici macar Ponta, primul tau stapan nu si-a permis sa loveasca asa in MAE.

  • Ati uitat si afacerea cu Dusterele intermediata de Cazanviuc, cumparate la suprapret de la Meridian. Sau Expo Milano.

 2. Dar de ce, sa-i traiasca familia în cimitir, nu cere anchetarea zdrentelor din parlament care au votat autonomie unui ținut pe teritoriul româniei? Sau așa au vrut toți românii după consultări?

 3. Este si membru in comisia juridica (condusa de serban nicolae) care a dat,in prealabil ,aviz pozitiv proiectului respectiv

 4. Nu e o intamplare ca PSD a avizat pozitiv in comisia juridica condusa de Serban Nicolae legea pentru ca LIMBA MAGHIARA sa fie LIMBA OFICIALA in toate zonele unde maghiarii au minim 20% din populatie, restul de 80% fiind obligati sa invete maghiara.

  Nu e o intamplare ca legea UDMR a fost ADOPTATA tacit de Senatul condus de PSD ( 08.04.2020), fiind a doua lege favorabila UDMR adoptata recent, alaturi de cea a Autonomiei Tinutului Secuiesc

  Rog parlamentarii PNL si USR sa constituie o Comisie care sa analizeze
  – cum a ajuns UDMR ca la alegerile europarlamentare organizate de PSD, sa primeasca mii de voturi in judetele din Sud si Moldova, mult mai multe decat numarul cetatenilor maghiari
  – daca PSD si UDMR au urmarit ca prin cele doua legi adoptate de Senat si camera Deputatilor sa creeze cadrul legal pentru obligativitatea oficializarii limbii maghiare si o reala autonomie a Tinutului Secuiesc.

 5. Nu e o intamplare ca PSD a avizat pozitiv in comisia juridica condusa de Serban Nicolae legea pentru ca LIMBA MAGHIARA sa fie LIMBA OFICIALA in toate zonele unde maghiarii au minim 20% din populatie, restul de 80% fiind obligati sa invete maghiara.

  Nu e o intamplare ca legea UDMR a fost ADOPTATA tacit de Senatul condus de PSD ( 08.04.2020), fiind a doua lege favorabila UDMR adoptata recent, alaturi de cea a Autonomiei Tinutului Secuiesc

  Rog parlamentarii PNL si USR sa constituie o Comisie care sa analizeze
  – cum a ajuns UDMR ca la alegerile europarlamentare organizate de PSD, sa primeasca mii de voturi in judetele din Sud si Moldova, mult mai multe decat numarul cetatenilor maghiari
  – daca PSD si UDMR au urmarit ca prin cele doua legi adoptate de Senat si camera Deputatilor sa creeze cadrul legal pentru obligativitatea oficializarii limbii maghiare si o reala autonomie a Tinutului Secuiesc

 6. „Solidaritate” şi „suferințele muncitorilor români” sunt nişte cuvinte care nu ar trebui rostite de un impostor nesimțit ca acest Cazanciuc.

  Sunteți plătit cu salariu full (!!!) în perioada asta ca să anchetați Ministrul de Externe??? Doar la atât de puțin şi de ordinar vă duce mintea? Sunteți cumva de ieri în Parlament sau acum vreți să păreți vreun cavaler al justiției române? Soluția propusă nu e una care să justifice salariul întreg pe care îl primiți. Sunteți un cerşetor cu foarte mulți bani şi un sclav al voturilor. Asta dacă ele vor mai veni.

  Nu vreți dumneavoastră să arătați „solidaritate” cu „suferința” acelor muncitori care până acum foarte puțin timp nici nu ştiați că există? Ce-ar fi să donați 25% din venitul dumneavoastră lunar întru ajutorul acelor muncitori şi poate soluția asta chiar le va îmbunătăți traiul. Mai strângeți încă 3-4 prieteni buni (Marcel, Olguța, Carmen şi Fifi) şi sigur-sigur soluția asta va fi cel puțin mai bună ca prima.

  Nu vă mai ajungeți cu funcțiile, banii şi puterea şi tocmai voi, nişte hoți ordinari, folosiți cuvinte ca „solidaritate” şi „suferința muncitorilor”. Impostorule.

 7. Buna dimineata!Cand legea va dovedi ceea ce afirmați în scris,veti fi credibili!!!Deocamdată sunt acuzații nefondate,tinand cont ca pachetele sunt conduse de persoane numite de șeful statului după ce timp de 3 ani,nu a acceptat pe nimeni!!!!Oare de ce?Si ministrul cu ambasadorii numiti de șeful statului de ce sa nu spuna cum ignoră cetățenii români din afara granitelor?De ce sa nu spuna cum stabilesc prețurile documentelor emise de ambasada?De ce sa nu spuna daca intr-adevar exista înțelegeri privind integritatea și suveranitatea țării??Sunt multe DE CE? și,este momentul să înceapă de undeva!!!Contribuim cu mulți bani pentru acesti bugetari de lux,care pe langa salariu,au plătite salarii pentru soti(sotii),chirii,mașini, studiile copiilor,etc.. Deci,să RASPUNDA!!

 8. Dobitocul ăsta, ca și mulți alții din șarlament, nu au fost interesați și nu au văzut cât suferă cetățenii români care muncesc în străinatăate până acum?! … și pentru că ei nu votează plăcuțele suedeze… când era una dintre mâinile drepte ale plagiatorului, în guvern, ori când mânca un salariu nemeritat, încasat și din impozitele celor din străinătate, nu emitea asemenea inepții…

 9. Bă, cazan ciuc, acum nu mai este parlamentul tartorele?! nu mai hotărărște el totul?! Ia, bă, o decizie, trage-i la răspundere pe reprezentanții statelor în care lucrează românii prigoniți! Nu-ți e rușine?!

 10. Daca ar fi fost vreo somitate, as fi apreciat afirmatiile acestei persoane . Dar este un neica nimeni ajuns la un moment dat al perioadei postdecembriste , prin cumetrie int-un post nemeritat .

 11. Astăzi, în România există patroni hapsâni, acoliți ai pisdiștilor, care obligă cetățenii români să lucreze 10-12 ore pe zi, în fiecare zi, pentru salariul minim, iar în cazul în care ei primesc CO, sâmbetele și duminicile sunt considerate zile de concediu… Auzi, cazan ciuc -ulu! De abuzurile și ilegalitățile celor care te susțin pe tine ai făcut vreun demers?! Ori ești doar un lup care păzește turma de oi?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.