G4Media.ro

Președintele Germaniei vizitează Timișoara / E pentru prima dată când un președinte…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Germaniei vizitează Timișoara / E pentru prima dată când un președinte german ajunge în acest oraș / Fritz: Cred că de peste 15 ani niciun șef de stat nu a mai fost în Timișoara

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, care a sosit miercuri la București, va ajunge joi seară în Timișoara, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Vineri, președintele Frank-Walter Steinmeier va vizita, însoțit de primarul Dominic Fritz, centrul orașului, ca să afle mai multe despre importanța istorică, economică și culturală a orașului, dar și despre modul în care aici trăiesc diverse grupuri etnice și religioase.

“Mâine seară va veni la Timișoara și este pentru prima oară când un președinte al Germaniei e în Timișoara și cred că de peste 15 ani niciun șef de stat nu a mai fost în Timișoara și bineînțeles că ne bucură foarte mult și atenția presei. Domnul președinte o să depună mâine seară o coroană în fața Catedralei în cinstea eroilor de la Revoluție. O să găzduiască un concert la Filarmonică mâine seară, iar vineri va face împreună cu mine un tur al centrului pe jos și se va întâlni cu elevii de la Liceul Nicolaus Lenau și se va întâlni la sinagogă și cu reprezentanți ai minorității germane și ai celei evreiești”, spune Dominic Fritz.

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier se află în România într-o vizită de stat între 24 și 26 mai, la invitația președintelui Klaus Iohannis.

Miercuri șeful statului federal este la București, iar joi, în timpul zilei, va fi însoțit de președintele României într-o vizită la Sibiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...