G4Media.ro

Emmanuel Macron: Franța nu va da jos nicio statuie, nu va şterge…

sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Emmanuel Macron: Franța nu va da jos nicio statuie, nu va şterge nicio urmă sau nume din istoria sa

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat duminică că Franţa va fi „inflexibilă” în faţa rasismului, dar „nu va şterge nicio urmă sau nume din istoria sa” şi „nu va da jos nicio statuie”, după o serie de manifestaţii inspirate de protestele din SUA, unde protestatarii au distrus monumente considerate rasiste, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Vom fi inflexibili în faţa rasismului, a antisemitismului şi a discriminării”, a declarat şeful statului francez, „dar această luptă nobilă este greşită atunci când se transformă în comunitarism, într-o rescriere odioasă sau falsă a trecutului” şi „o luptă inacceptabilă când este acaparată de separatisme”.

„Republica nu va da jos nicio statuie”, a insistat preşedintele Macron.

„Ar trebui mai degrabă să ne uităm la întreaga noastră istorie împreună” a spus preşedintele francez în timpul unei discurs solemn consacrat iniţial luptei împotriva epidemiei noului coronavirus. Şi „în niciun caz să negăm ceea ce suntem”, a adăugat el.

De la începutul mişcărilor de protest în SUA generate de moartea lui George Floyd, un negru ucis de un poliţist alb în timpul arestării sale pe 25 mai, manifestaţiile au luat avânt şi în Franţa, unde poliţia este acuzată de rasism şi violenţă şi unde este denunţat rasismul din societate în general.

Deşi a recunoscut că există discriminare rasială în societatea franceză, Emmanuel Macron a avertizat împotriva unei contaminări provenind din SUA , unde demonstraţiile sunt însoţite de distrugerea statuilor şi de punerea sub semnul întrebării a unor opere artistice vechi, pe care protestatarii le consideră ofensatoare şi rasiste.

„Suntem o naţiune în care fiecare, indiferent de originea sau religia sa, trebuie să îşi găsească locul. Este aceasta adevărat peste tot şi pentru toată lumea? Nu”, a recunoscut preşedintele francez. „Bătălia noastră trebuie, prin urmare, să continue, să se intensifice pentru a permite obţinerea diplomelor şi a locurilor de muncă care corespund meritelor şi talentelor fiecăruia şi a lupta împotriva faptului că numele, adresa, culoarea pielii încă reduc, prea des, egalitatea de şanse de care fiecare ar trebui să beneficieze”, a spus Macron.

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. „Suntem o naţiune în care fiecare, indiferent de originea sau religia sa, trebuie să îşi găsească locul. Este aceasta adevărat peste tot şi pentru toată lumea? Nu”

  cu alte cuvinte „da, stim ca americanii sunt rasisti, nu-i invatam noi acum cum sa fie normali”

 2. Mai rămâne să-l reabilitați pe Hitler.

 3. Deocamdata macroaie…peste 30-50 de ani, populatia care va locui pe teritoriul Frantei se va hotara sa rescrie istoria. Eu cred ca va asteapta vremuri grele pe acolo.

  • Sa nu uitam romanul Supunere – Michel Houellebecq.

 4. Decizia corectă ! Macron e de-al nostru, european convins,deci îl susțin, iar pentru trădătorii din anglia care au votat brexit, sper să le dărâme toate statuile și să se aleagă praful de ei.Hai, pa și pusi.

 5. O pozitie corecta. Istoria nu se schimba dupa ultimele tendinte si nici nu trebuie ascunse elementele ei mai putin pozitive. Dupa daramarea statuilor ce ar urma? Arderea cartilor care au doua fraze susceptibile de a fi rasiste? Sa nu cadem pe panta asta a cenzurii

 6. Apoi populația României e în scădere nu mai face nimeni copii. În 20-30 ani aici vor fi 20% imigranți din Africa/India sa vedeți atunci, revolte.
  Vin imigranții și după vor drepturi de limba, sa schimbe istoria etc.
  Exemplu Fiji populația imigranta de la 5% la 80% în 50 ani. Revolte, răscoale noii veniți vor drepturi, băștinașii acuzați de rasism.
  Globalizarea trebuie oprita, oprite mișcările de populații!!! Stop natalității în tarile sărace, depopularea unor tari și scăderea numărului bătrânilor în tarile dezvoltate. Agenda controlul populație este singura salvare de la dezastru, poluare sau un nou război !!!

  • Cam asa spuneau si romanii, acum 2000 de ani. Si s-au crestinat cu totii 😀 Cand se va intampla asta, noi vom fi morti cu totii.
   Istoria, este o eterna reincepere.