G4Media.ro

Preşedintele francez Emmanuel Macron, după acordarea statutului de ţări candidate la UE…

foto: Emmanuel Macron Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron, după acordarea statutului de ţări candidate la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina: Este un semnal foarte puternic către Rusia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că decizia de astăzi de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat la UE trimite „un semnal puternic Rusiei”, potrivit CNN, transmite News.ro.

„Mesajul care este trimis astăzi foarte clar. (..) Este un mesaj foarte puternic, coerent cu ceea ce Europa noastră, încă din prima zi a conflictului, a ştiut să facă. Adică reacţionarea rapidă, într-un mod istoric şi unitar. Prin sancţiuni, două zile mai târziu şi de şase ori de atunci încoace. Prin sprijin macroeconomic, militar şi financiar pentru Ucraina. Şi acum prin acest gest politic”, a declarat Macron.

„Această Europă puternică şi unită a fost la înălţimea sarcinii”, a adăugat el.

„În sens mai larg, astăzi, este o perspectivă europeană pe care o recunoaştem Ucrainei, Moldovei şi Georgiei. Ceea ce este un semnal foarte puternic pentru Rusia şi în contextul geopolitic pe care l-am menţionat şi alegerea făcută pentru Ucraina şi Moldova de a primi acest statut de candidat la Uniunea Europeană”, a mai spus Macron.

Preşedintele Franţei a arătat că ”datorăm acest lucru poporului ucrainean care luptă pentru a ne apăra valorile, suveranitatea şi integritatea teritorială”.

”Şi o datorăm, de asemenea, Moldovei în ceea ce priveşte situaţia sa politică, a tentativelor de destabilizare prin care trece, şi generozitatea de care a dat dovadă în contextul pe care tocmai l-am menţionat”, a completat Macron.

Uniunea Europeană, reunită în summit la Bruxelles, a acordat joi statutul de state candidate la aderarea la UE Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, anunţă joi seara preşedintele Consiliului European Charles Michel, o decizie care marchează începutul unui proces îndelungat şi complex în vederea unei aderări, relatează AFP.

sursa foto: Emmanuel Macron/ Twitter

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai Macron, uita-te un pic la sondajele din Franta – 53.84% din francezi nu vor sa dea Ukr statut de candidat UE (sondaj facut ieri pe 143964 de votanti cititori „Le Figaro”, ziar centrist, macronist, europeist etc)! Dar ce conteaza parerea contribuabililor europeni… Noroc ca chestia asta cu statutul de candidat nu inseamna nimic dar majoritatea cetatenilor, cand nu se fac sondaje pe 1000 de persoane, comandate de guverne, n-au chef nici macar sa „transmita mesaje puternice” Rusiei.

    • Te roade invidia că Rusia ta nu va ajunge Franța din urmă în veci. Întotdeauna veți fi o hazna dictatorială.