G4Media.ro

Președintele Finlandei i-a transmis lui Putin că țara sa va decide „să…

Sursa foto: Matti Porre / Office of the President of the Republic of Finland

Președintele Finlandei i-a transmis lui Putin că țara sa va decide „să solicite aderarea la NATO în următoarele zile”: „Conversația a fost directă și s-a desfășurat fără escaladări”

Președintele Finlandei, Sauli Niinistö, i-a spus sâmbătă omologului său rus, Vladimir Putin, că națiunea nordică va decide „să solicite aderarea la NATO în următoarele zile”, a anunțat biroul lui Niinistö într-un comunicat, potrivit CNN.

În timpul convorbirii telefonice inițiate de Finlanda, „președintele Niinistö i-a spus președintelui Putin cât de fundamental au alterat mediul de securitate al Finlandei cererile rusești de la sfârșitul anului 2021, care vizează împiedicarea țărilor să adere la NATO, și invazia masivă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022”, se arată în comunicat.

„Conversația a fost directă și s-a desfășurat fără escaladări. Evitarea tensiunilor a fost considerată importantă”, a declarat Niinistö, citat în comunicat.

Niinistö a precizat că i-a spus deja lui Putin, la prima lor întâlnire din 2012, „că fiecare națiune independentă își maximizează securitatea” și că „acest lucru se întâmplă și acum”.

Prin aderarea la NATO, Finlanda „își consolidează propria securitate și își asumă responsabilitatea”, deoarece „nu este departe de nimeni altcineva”, se mai arată în comunicat. În viitor, Finlanda „dorește să se ocupe de chestiunile practice care decurg din calitatea de vecin al Rusiei într-un mod corect și profesionist”.

Niinistö „și-a reiterat profunda îngrijorare față de suferința umană provocată de războiul pe care Rusia îl duce în Ucraina” și „a subliniat imperativul păcii”. De asemenea, el „a transmis mesajele privind asigurarea evacuării civililor transmise la începutul aceleiași săptămâni de președintele (Ucrainei) Volodimir Zelenski”, potrivit comunicatului.

Sursa foto: Matti Porre / Office of the President of the Republic of Finland

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Conversație cu un om aflat in inchisoare, izolat in țara lui.
  Oare cât ne mai pierde timpul?

 2. dar de ce trebuie sa il anunti pe dementul ala????
  pe mine m-ai anuntat? nu. pe ala de ce? ce, e treaba lui ce face finlanda? rusii sa dea terenul confiscat cu japca in 1940 inapoi.

  • Oricât ai fi de disperat, nu ești președintele Federației Ruse ! Indiferent de starea de sănătate mintală și fizică în care se află Putin, anumiți pași diplomatici trebuie parcurși, chiar fără plăcere.

 3. Băi zevzecule, lumea va supraviețuii și după atacul nuclear al lui 1 metru și o flegmă, dar, mujicii vor fi dispăruți. Probabil nu noi, dar asta e. Let the bombs flyyyyyyy babyyyy

 4. Probab și noi* mă scuzați

  • True, true, mă grăbeam să scriu mesajul, mi-a scăpat, de obicei corectez ce observ după ce postez… voiam să scriu ceva mai lung și am șters ă nu ar fi fost postat…. nu am mai dat double check

 5. Toată „lumea bună” așteaptă cu limba scoasă al treilea război mondial (și nu ultimul, nu fi-ți naivi !), așa că, pregătiți-vă, bieți mireni creștini !…”Rechinii” stau cu limba scoasă…de ani de zile !…