G4Media.ro

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, demisionează din funcție

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, demisionează din funcție

Fără a oferi prea multe detalii despre decizia sa, președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, a anunțat, joi, că renunță la funcția pe care o deținea în cadrul formațiunii din 2017. „Am trecut peste doi ani grei și patru campanii electorale reușite pentru care le sunt recunoscător colegilor și voluntarilor mei care s-au luptat în toată această perioadă. (…) Pe lângă îndatoririle mele executive, am gestionat alegerile prezidențiale de anul trecut, alegerile locale din acest an și apoi alegerile parlamentare”, a scris Porcsalmi Bálint pe contul de facebook al UDMR.

Potrivit informațiilor G4Media, mai mulți reprezentanți UDMR sunt nemulțumiți de slabele rezultate electorale pe care formațiunea politică le-a avut în mai multe județe din Ardeal, inclusiv la Cluj.

Porcsalmi Bálint era responsabil direct pentru campaniile electorale ale UDMR și spune că a terminat ceea ce și-a propus de la nivelul poziției pe care a ocupat-o în cadrul UDMR, astfel că după finalizarea negocierilor pentru intrarea UDMR la guvernare, va renunța la funcția de președinte executiv.  „Pe 6 decembrie, sarcina pe care am întreprins-o s-a încheiat. Conform planurilor mele, după negocierile de formare a guvernului, voi renunța la mandatul de președinte executiv”, a scris acesta pe contul de facebook.

Porcsalmi Bálin mai spune că ar fi vrut să demisioneze imediat după data de 6 decembrie, dar liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-ar fi rugat să mai rămână până după finalizarea negocierilor de intrare la guvernare.

De formație politolog, Porcsalmi a ocupat funcții în DAHR (Democratic Alliance of Hungarians in Romania) din 2001. Între 2005 și 2007 a fost șeful de cabinet al ministrului telecomunicațiilor și informaticii, Zsolt Nagy. În 2007 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Telecomunicațiilor și Tehnologiei Informației. A susținut cursuri de comunicare politică, construire organizațională și campanii electorale pentru Institutul Republican Internațional American.

Sursa Foto: Kronika/via UDMR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sa ziceți koszonom ca n-au ieșit la vot încă 10-15% dintre romani, că nu mai pupați voi Parlament și putere!

  2. @ radulescu

    Merci.

  3. Coltescu si Ilie Nastase mai asteapta.