G4Media.ro

Președintele Erdogan anunță ”o nouă eră” în relațiile cu SUA după recunoașterea…

Președintele Erdogan anunță ”o nouă eră” în relațiile cu SUA după recunoașterea genocidului armean și le cere companiilor gigant americane să își îmbunătățească relațiile cu Turcia

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a cerut miercuri mai multor directori de companii americane mari, între care Boeing, Amazon şi Johnson & Johnson, să îşi îmbunătăţească relaţiile cu Turcia, în timpul unei videoconferinţe în care a reluat criticile faţă de decizia Casei Albe de a califica masacrul otoman împotriva armenilor drept genocid, transmite Reuters.

Erdogan a declarat că legăturile dintre SUA şi Turcia vor intra totuşi ”într-o nouă eră” după întâlnirea sa faţă în faţă cu preşedintele Joe Biden, programată să aibă loc pe 14 iunie, prima după alegerile din SUA de anul trecut.

La videoconferinţă au participat oficiali ai Boeing, Amazon, Microsoft, Kellogg, PepsiCo, Cisco, Procter & Gamble şi Johnson & Johnson, potrivit unui videoclip difuzat la televiziunea turcească.

Erdogan a mulţumit companiilor care au crezut în Turcia şi a spus că se aşteaptă ca Statele Unite să fie mai constructive, adăugând că tarifele SUA la aluminiu şi oţel rămân o problemă.

El a spus că cele două ţări ar putea coopera în Siria şi în Libia, inclusiv în domeniul energiei.

„Cred că vom face din Turcia … o bază pentru producţie şi tehnologie”, le-a spus directorilor prin intermediul unui traducător.

„Declaraţia lui Biden despre evenimentele din 1915 a pus o povară suplimentară asupra legăturilor noastre, dar cred că întâlnirea pe care o vom avea pe 14 iunie, la summitul NATO, va fi semnul unei noi ere. Prin simplificarea sistemului nostru de stimulare, ne vom asigura că investitorii pot profita mai uşor de stimulente”, a adăugat el.

Biden şi Erdogan au avut o singură discuţie telefonică, pe 23 aprilie, când Biden a spus că va numi masacrul armenilor ca fiind un genocid, o acţiune care a fost condamnată de către Turcia.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Traducere: am distrus economia Turciei, prietenia cu Rusia e imposibila si oricum nu aduce nimic, sint un pic disperat si ma intorc spasit la mina care m-a hranit si pe care am muscat-o.

  • Catre @Cosmin. Erdogan (Traducere): Vine Trump din nou la putere si toate firmele voastre cu patroni englezi: Boeing, Microsoft, Kellogg, PepsiCo, Cisco, Procter & Gamble şi Johnson & Johnson vor ramne fara comenzi de la Guvernul SUA pe care l-ati capusat pana acum. Este timpul ca firmele voastre sa-si reloce productia (macar partial) in Turcia.

  • @Rahan5: Zau daca pricep ce ai vrut sa spui…
   Mai ales aia cu „patronii englezi” e scrisa adanc…

  • Felicitari pentru traducere! Cat despre Rahan5, lasa-l sa cread ca va veni la putere cadavrul politic care este Trump!

 2. aviz ,, independentilor ,, convinsi ca nu au nevoie de nimeni A fost suficient sa stringa putin robinetul si s-a si panicat turcul Asa a patit rusia la inceputul conflictului cu ucraina Au fost suficiente citeva luni de embargo si totul s-a dus de ripa : economia, rubla ,viata oamenilor Asa ca mai usor cu flitul multinationalelor si sfidarea ue