G4Media.ro

Preşedintele Egiptului anunță disponibilitatea de a vinde Bulgariei gaze lichefiate şi electricitate

Sursa foto: Pixabay

Preşedintele Egiptului anunță disponibilitatea de a vinde Bulgariei gaze lichefiate şi electricitate

Posibilităţile de aprofundare a cooperării bilaterale dintre Bulgaria şi Republica Arabă Egipt în materie de energie şi economie au fost discutate într-o convorbire telefonică desfăşurată de preşedintele bulgar, Rumen Radev, cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, transmite Rador.

În condiţiile actualei crize energetice, Egiptul are potenţialul de a-şi consolida relaţiile de parteneriat energetic atât cu Bulgaria, cât şi cu o serie de ţări din regiune.

Egiptul se numără printre exportatorii de gaze lichefiate şi energie electrică, iar preşedintele Abdel Fattah el-Sisi şi-a exprimat interesul pentru aprofundarea cooperării cu Bulgaria în domeniul surselor de energie regenerabilă şi producţiei de maşini electrice şi baterii pentru acestea.

Cei doi preşedinţi au convenit ca o delegaţie de experţi din Bulgaria să viziteze Egiptul pentru a discuta proiecte specifice în aceste domenii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. sa vedem daca prietenia cu rusia sau cu ue e mai puternica

  2. putler ce parere are? oare vor denazifica si Egiptul? :-)))) lool

  3. O tara din UE a ajuns sa importe gaz si electricitate din Africa, recte Egipt. De rasul curcilor…

    • Bulgaria nu importa energie electrica,ea e net exportator,paremi se pe locul 4 in ue.Sa importe gaz lichefiat cand are cum sa l ia din Egipt e contract intre cele2tari de pe vremea presedintelui prof Parvanov(era Basescu pres)de vreo15ani.Se vrea ca acel contract sa devina activ.Din Algeria importa masiv gaz Franta(mamica Rom),Italia,Spania.

  4. Am si yo o intrebare. Cand e vorba de achizitii de vaccinuri negociaza UE dar cand e vorba de asigurarea de resurse energetice de ce nu iese la inaintare tot UE? Sau lu Ursula ii place la placinte inainte (contracte grase preferentile) da la energie nu mai suntem in UE fiecare pe cont propriu, la razboi inapoi. Mare mojicie UE asta, o pitipoanca ieftina..Uniunea prostilor sub clar de luna..