G4Media.ro

Preşedintele Ecuadorului a decis reducerea preţului la carburanţi, la originea protestelor /…

sursa foto: Facebook\ guillermo lasso

Preşedintele Ecuadorului a decis reducerea preţului la carburanţi, la originea protestelor / ”Am decis să reduc preţul benzinei cu 10 cenţi pe galon (3,78 litri)”

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunţat duminică o reducere a preţurilor la carburanţi într-o proporţie totuşi inferioară celei solicitate de mii de indigeni care protestează şi blochează o parte a ţării de două săptămâni, relatează Agerpres, care citează AFP.

”Am decis să reduc preţul benzinei cu 10 cenţi (de dolar) pe galon (3,78 litri) şi preţul motorinei tot cu 10 cenţi pe galon”, a afirmat preşedintele ecuadorian într-o alocuţiune radio-televizată.

Anterior, ministerul ecuadorian al Energiei anunţase că producţia de petrol din Ecuador este la un ”nivel critic” şi că va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele şi blocadele vor continua în ţară.

”Producţia de petrol este la un nivel critic”, după aproape două săptămâni de proteste indigene împotriva costului ridicat al vieţii, cu baraje şi blocade rutiere în 19 din cele 24 de provincii ale ţării, potrivit ministerului.

sursa foto: Facebook / Guillermo Lasso

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si dupa ce asta duce la ridicarea preturilor si mai mult, urmeaza sa dea vina pe corporatii, dupa care urmeaza sa nationalizeze, dupa care toti mor de foame, dupa care dau vina pe SUA si incep sa se omoare din nou.
    Socialism.