G4Media.ro

Preşedintele Dumei de Stat reia acuzaţiile la adresa Occidentului că ar fi…

Sursa foto: duma.gov.ru

Preşedintele Dumei de Stat reia acuzaţiile la adresa Occidentului că ar fi orchestrat „o provocare” privind „incidentul de la Bucea” pentru a „discredita Rusia”: „Nu există fapte, doar minciuni”

Uciderea civililor în oraşul ucrainean Bucea, din apropiere de Kiev, atribuită trupelor ruse, face parte dintr-o „încercare vicleană a Occidentului de a discredita Rusia”, a declarat marţi preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

„Situaţia de la Bucea este o provocare care vizează discreditarea Rusiei”, a susţinut el. „Washingtonul şi Bruxellesul sunt scenariştii şi regizorii, iar Kievul actorii. (…) Nu există fapte (…), doar minciuni”, a mai afirmat oficialul rus.

Într-o postare pe canalul său de Telegram citată marţi de portalul de ştiri Lenta.ru (pro-Kremlin – n.r,), Volodin a numit filmările din oraşul ucrainean Bucea drept „o înscenare şi un spectacol conceput pentru publicul occidental”. În opinia sa, „ţările NATO nu au nevoie de o investigaţie a ceea ce s-a întâmplat, ele au desemnat în prealabil vinovatul”. În opinia sa, acest lucru este dovedit de faptul că Marea Britanie a blocat de două ori o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, care a fost solicitată de Rusia în legătură cu situaţia de la Bucea.

Bucea, un oraş de aproximativ 37.000 de locuitori înainte de război, situat la 30 km de capitală, a fost împreună cu Irpin scena unora din cele mai aprige lupte de la începutul invaziei ruse. Oraşul a fost ocupat de armata rusă pe 27 februarie, rămânând inaccesibil mai bine de o lună. Bombardamentele au încetat joi, iar forţele ucrainene nu au putut să pătrundă complet până acum câteva zile.

După ce trupele ruse s-au retras din oraşele şi satele din jurul capitalei Ucrainei săptămâna trecută, trupele ucrainene au prezentat jurnaliştilor cadavre despre care afirmă că aparţin unor civili ucişi de forţele ruse, case distruse şi maşini arse, aminteşte Reuters, care adaugă că Rusia respinge toate acuzaţiile.

Sursa foto: duma.gov.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. degeaba baieti! chiar daca nu ar fi adevarat, cand te duci si ataci o tara asa miseleste, nu poti cere pretentii la corectitudine. grav e ca este adevarat.

  • Dacă este adevărat, este adevărat și este suficient! Dincolo de toate acestea nu exista nici o rațiune prin care un fapt sa fie justificat.

 2. Exista fapte,pentru sunt oameni morți. Și ce caută rușii langa Kiev, că doar ați mers să vă eliberați armatele voastre infiltrate in Donbas? Nu e cam departe Bucea de Donbas?

 3. Imaginile din satelit contrazic declaraţia Moscovei potrivit căreia Ucraina ar fi regizat masacrul de la Bucea după ce forţele ruse s-au retras din oraş, pe 30 martie. Sateliţii au reperat încă de acum câteva săptămâni trupurile care zăceau pe străzi la Bucea, arată o analiză a acestor imagini făcută de The New York Times.

  https://mobile.twitter.com/nytimes/status/1511222143526359042

 4. Rusia s-a discreditat singură.

 5. Tot așa erau? Orchestrați? Putin Butcher, sper sa fie tras în țeapă de ucrainieni! La fel și aurolacii de pe la noi!

 6. Eu am auzit ca babele alea care au fost martore la atrocitati si dau interviuri acum sunt platite de Soros.
  Rus= mizerie umana.

 7. Am impresia că ăștia, cred cu tărie în propriile afirmații. Au îmbrăcat demult cu minciuna, precum o haină.Natie de rahat !

 8. Mai nu mai spuneți Duma de Stat toți știm ca este Gluma. de Stat.

 9. Bineinteles, niciun om cu scaun la cap, uitandu-se la istoria armatei rusiei, nu poate sa creada asa ceva! Indiscutabil! 😀 😀 😀
  Tovarasi, ani de zile v-ati distrus credibilitatea, cu zambetul (ironic) pe buze. Cine va mai crede, astazi?!

 10. Rușii cu putin al lor sunt muci în drum.
  Niste incapabili cu ifose. Spunea dictatorul acum ceva ani că în două zile, dacă vrea, poate ocupa Kievul, Vilniusul, Varșovia și Bucureștiul.
  Asta arată ce mediocru și lipsit de realism e. Nici măcar Kievul nu-l poate ocupa în luni, dar’ în două zile.
  România nu are armata Ukrainei, în primele momente ale unui conflict, dar relieful e în avantajul ei.
  Un general român spunea, la fel ca multi analiști, că întoarcerea armelor împotriva lui Hitler a scurtat războiul cu 6 luni. Atât le trebuia sovieticilor să străpungă rezistența armatei romane pe linia Carpaților.
  Același lucru s-ar întâmpla și acum. Rușilor le-ar fi foarte greu sa străpungă linia Carpaților. Le-ar lua luni dacă ar fi sa reușească, atât cât avem armata, trupe NATO și dotare acum.
  Însă în aceste luni trupele NATO ar putea să debarce 100 000 de soldați superprofesioniști, 1000 de tancuri ultramoderne și rachete antiaeriene și antitanc fara limita. Aviația NATO net superioara celei ruse ar avea fără dubiu control asupra spațiului aerian românesc.
  În câteva luni ar fi suficient timp că armata rusă să fie decimata de 10 ori, nu o dată.

  Putin e un fanfaron, dar știe ce poate NATO.
  ÎI e frică de americani, e un laș și și de asta amenință cu distrugerea nucleară.

  E nebun și trebuie luat în calcul, poate că ar face-o, nu trebuie riscat să-l ataci. Dar cred că și pentru acest lucru nu are suficient curaj.
  Iar cei care decid împreună cu el acest lucru nu vor să moară. Sunt învățați să trăiască bine. Au copii și nepoți. Evident niste beizadele la fel de ticăloase ca și părinții, ce nu doresc sa părăsească viața lor dulce de trântori și profitori și să fie transformați în cenușă de nebunul șef.

 11. Rusia este o grămadă de gunoi…..la asa conducători, așa țară.

 12. Ori va lasat memoria ori face-ti pe prostii

 13. Rusul te îmbrățișează, ca să te înjunghie în spate.
  Asta, este expresia lașitatii celor cu brisca în mana, carora daca le arăți toporul, spun ca vroiau sa taie putina slana. Halal oameni, halal popor.

 14. Unde-i Țepeș Doamne! Rușii o fac pe proștii și așa au rămas. Rușii sunt un popor de hoți și mincinoși.

 15. Rusi nenorociți! Mint cu nerușinare. Probabil ca nici invazia în Ucraina nu este reala după spusele acestui bolșevic. Tot poporul rus este vinovat de ceea ce se întâmplă azi.