G4Media.ro

Președintele Consiliului Județean Satu Mare spune că sunt furate indicatoare rutiere şi…

Sursa foto: Pexels / Mario BN

Președintele Consiliului Județean Satu Mare spune că sunt furate indicatoare rutiere şi transformate în ţăruşi la vie / „Dacă, Doamne fereşte, dintr-o intersecţie dispare un STOP sau un semn de Cedează, noi primim sesizări penale”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, a atras atenţia, luni, într-o şedinţă, că sunt unii „inconştienţi” care fură indicatoarele rutiere de pe domeniul public şi folosesc ţevile drept ţăruşi pentru vie, relatează Agerpres.

Subiectul a fost deschis, în şedinţa CJ, de către consilierul Ioan Belbe, care a cerut explicaţii cu privire la repararea parapeţilor distruşi după accidente, dând un exemplu de pe DJ 109L, unde parapetul este distrus de mai bine de un an şi încă nu a fost reparat.

„La intrare în Turţ, deja a trecut un an jumătate de când s-a întâmplat un eveniment nedorit. Bine că n-au dus încă la fier vechi cei care umblă şi colectează, că ne-au furat, când am fost eu primar, inclusiv indicatoarele… E o bară în şanţ de atâta vreme”, a spus Belbe.

Preşedintele CJ, Pataki Csaba, a explicat că există probleme cu fondurile disponibile, cu procesele deschise de unii şoferi şi cu faptul că încă se fură indicatoare.

„Problema e un pic alta, în condiţiile în care am primit 15 milioane de lei pentru tot ce ţine de drumuri. Suntem în iunie, şi mai avem cam 1,5 milioane neangajate până la sfârşitul anului. Dacă faceţi un calcul, împărţiţi la 800 de kilometri, o să vedeţi că mai avem undeva la 1.000 de lei pe kilometru, în condiţiile în care un rând de cosiri de acostament ne costă şapte-opt sute de mii de lei. Pe partea de parapeţi, într-o ţară normală ar trebui ca cel care a cauzat accidentul, deci cine-i de vină… Problema e că de multe ori şoferii, asiguratorii care reprezintă şoferul care a făcut accidentul, ne dau pe noi în judecată pentru că încearcă să recupereze paguba plătită clientului şi până ce nu se termină procesul, de multe ori nu putem să reparăm. Deci dacă e o stricăciune şi în infrastructura noastră, până ce nu pierde asiguratorul, nu putem reface. Cel mai elocvent exemplu era sensul giratoriu de la drumul către Terebeşti, unde de abia reparam şi se strica. Pe urmă am refăcut toată arhitectura intersecţiei. Din păcate, indicatoarele se fură şi acum, nu numai când aţi fost dumneavoastră primar şi ne costă o grămadă de bani să le înlocuim. Dacă, Doamne fereşte, dintr-o intersecţie dispare un STOP sau un semn de Cedează, noi primim sesizări penale, iar sunt unii care sunt inconştienţi, îi iau şi îi transformă în ţăruşi pentru vie”, a mai spus Pataki Csaba.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. În toată țara e această practică!

  2. Am observat asta chiar ieri la Negrești-Oaș și Bixad. Cine e prins primul ar trebui să plătească pentru cei furați din toată țara.