G4Media.ro

Preşedintele Consiliului Județean Cluj anunţă că documentaţia pentru Centrul Integrat de Transplant…

sursa foto: Pixabay

Preşedintele Consiliului Județean Cluj anunţă că documentaţia pentru Centrul Integrat de Transplant va fi gata anul acesta/ Proiectul de 200 de milioane de euro, în PNRR

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, anunţă, luni, că documentaţia pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj va fi realizată până la finalul anului. Proiectul, cu o valoare de 200 de milioane de euro, inclus în PNRR.

”În cadrul şedinţei ordinare din această lună voi propune plenului aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai Centrului Integrat de Transplant Cluj. Proiectantul va finaliza documentaţia tehnică până la finalul anului 2021. În acest fel, în cursul lunii decembrie vom putea depune documentaţia pentru obţinerea Autorizaţiei de Construcţie”, a transmis, luni, Alin Tişe.

Potrivit acestuia, proiectul este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

”Proiectul Consiliului Judeţean Cluj, cu o valoare estimativă de 200 milioane euro, vizează edificarea primului centru de transplant din ţară pentru patru tipuri de transplant: cord, plămân, hepatic şi renal.

”În ceea ce priveşte necesitatea realizării acestuia la nivelul judeţului Cluj, este de amintit faptul că, pe lângă personalul medical de excepţie din municipiu, o pondere de 2/3 din donatori sunt din zona Transilvaniei”, a mai transmis Tişe.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Terenul ales, in centrul orasului, e prea mic pentru un spital modern. Va fi o alta maghernita medicala ingesuita intre Spitalul judetean, Spitalul de pneumologie si rectoratul UMF. Fara parcare, fara facilitati, fara heliport.