G4Media.ro

Președintele Consiliului Județean Călărași, suspendat de Prefect a doua oară din funcție…

Președintele Consiliului Județean Călărași, suspendat de Prefect a doua oară din funcție cu trei zile înainte de alegeri, acuzat că își exercită abuziv funcția și că demite șefi de instituții din subordine

Președintele Consiliului Județean Călărași, Iliuță Vasile, candidat la un nou mandat pe listele PSD, este acuzat de foștii săi colegi din PNL că își exercită abuziv funcția deși a fost suspendat pentru a doua oară, ieri, prin ordinul prefectului. Contactat de G4Media.ro, Iliuță a închis telefonul iar ulterior nu a mai răspus la apeluri.

Vicepreședintele CJ Călărași, Valentin Barbu (PNL), susține că șeful suspendat al CJ a venit și joi dimineața la birou, deși miercuri prefectul județului l-a suspendat din funcție a doua oară. Prefectul l-a suspendat prima dată din funcție în luna iulie, pe motiv că și-a pierdut calitatea de consilier județean, prin urmare inclusiv pe cea de șef al CJ. Iliuță a contestat decizia iar miercuri Tribunalul a suspendat ordinul prefectului.

La câteva minute după ce președintele CJ a revenit la birou, prefectul a emis un ordin privind constatarea încetării de drept a mandatului de președinte al CJ Călărași în cazul lui Vasile Iliuță. Foștii colegi din PNL îl acuză însă că refuză să părăsească în continuare biroul.

”Ordinul prefectului emis ieri este perfect legal, a fost comunicat instituției Consiliului Județean și personal lui Vasile Iliuță. Acesta a luat la cunoștință de ordin, care a fost afișat la sediul CJ. Fostul președinte încalcă legea în mod grosolan așa cum a făcut-o de altfel în ultimii trei ani de zile. Deși ordinul prefectului este executoriu și știe foarte bine că nu mai are nici o calitate oficială, Vasile Iliuță, după ce a destituit patru directori într-o singură zi, se află și astăzi la sediul CJ Călărași și probabil va emite o altă serie de dispoziții nelegale”, a declarat pentru G4Media.ro vicepreședintele CJ Călărași, Valentin Barbu.

Acesta afirmă că lui Vasile Iliuță i-a încetat calitatea de mebru PNL în februarie 2020 printr-o decizie a biroului politic județean PNL Călărași, decizie care este în vigoare și în acest moment. Vasilie Iliuță a schimbat între timp partidul și candidează la un nou mandat de șef al CJ pe listele PSD.

Valentin Barbu mai spune că va sesiza în continuare instituția prefectului și inspectoratul județean de poliție pentru ca ”ordinea în CJ și funcționarea instituției să intre în normalitate.”

”O să merg personal la Prefect să-i spun să ia măsurile necesare, prefectul să intervină și să-l evacueze din sediu. Din punctul meu de vedere nu are altă calitate decât cea de simplu locuitor al municipiului Călărași. Dacă un locuitor intra în sediu și își exercita atribuțiile de președinte nu era fix același lucru?”, mai spune Valentin Barbu.

Vicepreședintele CJ susține că, prin toate acțiunile întreprinse de ieri, fostul președinte perturbă grav activitatea Consiliului Județean. El afirmă că situația a fost sesizată și conducerii Ministerului de Interne.

Prefectura Călărași a sesizat, la rândul ei, Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, printr-o adresă în care arată că ”la sediul Consiliului Județean Călărași sunt în desfășurare acte de dezordine socială la care participă domnul Iliuță Vasile, al cărui mandat de președinte al Consiliului Județean a încetat conform ordinului Prefectului”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Foameeea frate de putere si bani înnebunește omul, patetic, de republică bananiera, ce exemplu dați voi la populație bă neispravitilor,? SĂRACIILOR

  2. Acest Iliuta îl tine in brațe pe penalul de Gazu Aurica, candidat la Primăria Curcani! Cine se aseamănă se aduna! Sa veniți sa vedeți cum arată drumul județean, care trece prin Curcani, făcut anul trecut de către Iliuta, s a crăpat , a turnat alt strat peste el și tot așa!Si Iliuta și Gazu- doi hoți! De ex , astăzi , Gazu a chemat o pe doctora de fam acasă la el și i a ordonat sa nu dea adeverinte medicale persoanelor bolnave , ca sa nu poată vota – surse! Iar angajații Primăriei sunt controlați in genți, sacoșe , sa nu aibă aparatura de înregistrat! Ce se întâmpla la Primăria Curcani este horror!Oare , chiar, nu l poate opri nimeni pe acest MAFIOT – Gazu Aurel , zis și piricioi!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.