G4Media.ro

Președintele Comitetului Internațional Olimpic: Reacţiile negative la reprimirea sportivilor ruşi şi belaruşi…

Foto: Comitetul Intenațional Olimpic

Președintele Comitetului Internațional Olimpic: Reacţiile negative la reprimirea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii sunt „deplorabile”/ Thomas Bach: „De ce aceste guverne nu au aceeaşi poziţie faţă de celelalte 70 de războaie și conflicte din lume?”

Preşedintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, consideră că reacţiile negative manifestate de unele guverne, în special cele europene, la readmisia sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale sunt „deplorabile”, scrie agenția de presă EFE, citată de Agerpres.

„Este deplorabil să vedem că există guverne care nu vor să respecte opinia exprimată de majoritatea comunităţii sportive şi nici autonomia sportului. De ce aceste guverne nu procedează similar şi nu au aceeaşi poziţie faţă de celelalte 70 de războaie şi conflicte care există în lume?”, a spus Bach.

El a acuzat aceste guverne că folosesc „standarde duble” şi a spus că poziţia lor a servit doar la întărirea „unităţii Mişcării Olimpice”.

„Este şi mai deplorabil că (guvernele) ignoră rapoartele raportorilor Naţiunilor Unite în favoarea admiterii tuturor sportivilor, fără influenţa paşaportului lor. Nu este de competenţa guvernelor să decidă ce sportivi pot participa şi la ce competiţii. Ar fi sfârşitul sportului aşa cum îl cunoaştem astăzi”, a arătat el.

Bach a subliniat că este „la latitudinea federaţiilor internaţionale să decidă dacă o iau pe acea cale” pentru a admite sportivi ruşi şi belaruşi, interzişi în competiţii din februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina. Belarus este principalul său aliat în zonă.

Federaţiile de box şi scrimă sunt printre cele care au făcut deja pasul în favoarea reintegrării, în timp ce federaţia de atletism a fost împotrivă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Un război care poate degenera într-o conflagrație nucleară nu se poate compara cu un „conflict”. Iar o supraputere cu rol ONU e ca un arbitru jucător, ceea ce viciază spiritul olimpic câtă vreme ea își distruge vecinul.

  2. parerea mea e ca toate tarile civilizate ar trebui sa isi retraga sportivii de la competitiile unde sunt ruznaci printre sportivi.