G4Media.ro

Președintele Comisiei Europene îl acuză pe premierul Ungariei că desfăşoară campanii de…

Președintele Comisiei Europene îl acuză pe premierul Ungariei că desfăşoară campanii de dezinformare

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a acuzat vineri, la Bruxelles, pe premierul ungar, Viktor Orban, că desfăşoară campanii de dezinformare cu privire la migraţie şi Brexit, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Unii prim-miniştri aşezaţi la masa Consiliului European sunt la originea unor ştiri false“, a declarat Jean-Claude Juncker în cursul conferinţei de presă organizate la finalul summit-ului european.

„Când Viktor Orban spune că eu sunt responsabil pentru Brexit, aceasta este fake news“, l-a acuzat el.

„Când Viktor Orban spune că migranţii sunt responsabili pentru Brexit, şi aceasta este fake news“, a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

„Să nu aruncăm deci întreaga responsabilitate pe alţii şi să verificăm în rândurile noastre cine sunt cei care le răspândesc“, a insistat el.

Atacul lui Jean-Claude Juncker la adresa lui Viktor Orban este o confirmare a relaţiilor foarte proaste dintre cei doi lideri, ambii membri ai Partidului Popular European (PPE).

Jean-Claude Juncker a denunţat încălcarea drepturilor omului de către Viktor Orban în Ungaria şi s-a pronunţat în public în favoarea excluderii acestuia din PPE.

Lupta contra dezinformării a fost discutată vineri în cursul summit-ului şi premierul belgian, Charles Michel, a cerut Comisiei „să prevadă sancţiuni dacă o campanie de minciuni are ca scop dorinţa deliberată de a destabiliza democraţiile“.

El a denunţat „campania de minciuni deliberat orchestrată privind Pactul ONU pentru migraţie“, cu consecinţă ruperea coaliţiei guvernamentale formate cu naţionaliştii flamanzi din NV-A care se opun semnării documentului de către Belgia.

Ungaria, Austria, Polonia, Cehia, Bulgaria, Letonia şi Slovacia au refuzat să semneze Pactul şi Viktor Orban face campanie împotriva documentului.

Comisia Europeană a prezentat un „plan de acţiune“ cu crearea unui „sistem de alertă rapidă“ între instituţiile şi ţările din UE pentru a partaja „în timp real“ datele lor cu privire la campaniile de difuzare voluntară a informaţiilor false.

Executivul european implică, de asemenea, actorii majori ai internetului, ca Facebook, Twitter şi Google. Din ianuarie, acesta le va cere rapoarte lunare pentru a verifica dacă pun în aplicare angajamentele luate într-un „cod de bune practici“ semnat în septembrie.

Sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Sa-l dea in judecata daca-l acuza.

 2. UE nu are parghii concrete si ferme de stopare a coruptiei si restabilirii unitatii. Coeziunea UE se poate destabiliza grav sub presedintia mafiei romanesti.

  • Prietene, cand vin tot felul de betivani notorii cum este asta, si-ti spun/dicteaza ce sa faci la tine in tara, UE-ul iti cam incalca independenta din Art. 1 din constitutie.

  • Ai dracu’ europenii astia care ne spun mereu sa nu mai furam, sa prevenim coruptia, sa-i condamnam pe infractori, sa respectem drepturile si libertatile individuale, sa cream si consolidam statul de drept, sa fim transparenti, cinstiti si civilizati!
   Sa ne lase-n pace, pentru ca tara noastra este frumoasa si bogata.

  • Si da, Emil are dreptate, la parghii trebuie lucrat la nivelul UE. Romania, daca-ar fi desteapta si inteligenta, cu astfel de initiative ar trebui sa vina in timpul presedintiei ei rotative pentru a fi relevanta, dar n-avem oameni pentru asa ceva, avem oameni doar pusi pe capatuiala.

  • Da Marcel, dar cand spui: „sa respectem drepturile si libertatile individuale”, te referi si la cei care au stat prin parnaie iar apoi au fost gasiti nevinovati? ce le spui lor?, Ghinion?. Si tot in aceiasi masura, cand spui „sa cream si consolidam statul de drept”, ce ii spui guvernului Ponta care a fost dat jos, asa…aiurea, ca i se sculase unui procuror, care oricum nu raspunde de faptele lui?, Tot Ghinion? ca a dat jos un guvern, asa, de fetish? Asta-i consolidare (cum vrei tu) sau destabilizare? Asta-i stat de drept in perceptia ta? Cand vin strainii, atentie STRAINII, aia care adineaori aveau imperii si dominau lumea (iar acum fac acelasi lucru, dar sub o alta forma, perceputa de putini), si iti spun tie, la tine in tara, ce si cum sa faci (sigur sub diverse organizatii, ONG-uri, UE-uri, Ambasadori, etc) cum ramane cu Art.1: România este stat naţional, SUVERAN şi INDEPENDENT, unitar şi indivizibil. ? Daca, eu iti spun tie ce sa faci (ca-i bine sau nu, nu conteaza), tu te mai consideri independent? Unde-i democratia si voturile romanilor? Ca eu nu am vazut Junker, pe buletinele de vot?

  • @Gigi

   Gigi, trebuie sa ne fie clar un lucru. Apartenenta oricarui stat, prin urmare si a Romaniei, la Uniunea Europeana, inseamna o cedare a unei parti din suveranitatea nationala. Decizii care inainte de aderare se luau in interiorul guvernelor nationale se iau acum in institutiile europene. Cine neaga acest lucru inseamna ca ori nu cunoaste ce este UE ori nu vrea in UE. Dumneavoastra in care categorie sunteti?

 3. Buna treaba! Duâ sanctiunile economice împotriva Rusiei, urmeaza sanctiunile „cibernetice”!