G4Media.ro

Președintele Colegiului Medicilor: Înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea…

Președintele Colegiului Medicilor: Înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită. A ajuns în sala de operaţie după ce evenimentul prejudiciabil a avut loc și s-a comportat ca un adevărat șef, asumând răspunderea ca un bărbat și ca un chirurg

Președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, iese cu o declarație publică elogioasă, în apărarea medicului Mircea Beuran, în cazul pacientei arse în sala de operație de la Spitalul Floreasca. Președintele Colegiului Medicilor precizează că, înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită și că acesta a ajuns în sala de operaţie „după ce evenimentul prejudiciabil a avut loc” și s-a comportat ca un adevărat șef, asumând răspunderea ca un bărbat și ca un chirurg.

Gheorghe Borcean spune că are loc „un asalt mediatic indecent, neprofesionist şi neinformat” la adresa unuia dintre colegii săi cu un renume profesional, care nu merită cu nimic a fi ştirbit prin dezvoltări ideatice fără legături cu relaţiile de cauzalitate care au dus la incidentul cu pacienta arsă.

Borcean îl descrie pe medicul Beuran în termeni elogioși și relatează ceea ce s-ar fi întâmplat în incidentul de la Floreasca. Președintele Colegiului Medicilor spune că Mircea Beuran a ajuns la spital după ce avusese loc evenimentul tragic, a găsit o echipă traumatizată psihic şi a făcut „exact ce trebuia să facă un şef în adevăratul sens al cuvântului, adică preia răspunderea asupra tuturor întâmplărilor legate de acel moment în care a fost implicată pacienta sa”.

„A continuat şi a finalizat intervenţia de hemostază, pentru care s-a intrat în sala de operaţie, participă împreună cu echipa de plasticieni la tratamentul complicaţiei combustionale şi finalizează evenimentul prin înscrisurile din protocolul operator, asumându-şi sub semnătura proprie, tot ceea ce s-a întâmplat acolo cu bune şi cu rele, ca un bărbat şi ca un chirurg”, mai afirmă președintele Colegiului Medicilor, care spune însă că nu vrea să se antepronunțe într-un viitor dosar pe care va trebui să se pronunțe.

Declarația integrală a președintelui Colegiului Medicilor din România:

“O nedreptate făcută unuia este un afront adus tuturor” (Voltaire)

Asistăm zilele acestea la un asalt mediatic indecent, neprofesionist şi neinformat la adresa unuia dintre colegii noştri cu un renume profesional, care nu merită cu nimic a fi ştirbit prin dezvoltări ideatice fără legături cu relaţiile de cauzalitate, care au dus la acele întâmplări, da, adevărate.
În medicina românească, dar mai ales în chirurgia contemporană, mai există încă astăzi, câteva personalităţi “agabaritice”. Oamenii aceştia se cunosc. A vorbi foarte mult despre ei în felul acesta, ar însemna să le facem o popularitate de care nu au nevoie. A vorbi doar despre unul sau altul în termini elogioşi, ar însema să-i nedreptăţim pe ceilalţi.

Mircea Beuran, doctor si profesor, vine dintr-o şcoală de un prestigiu inegalabil în chirurgia de urgenţă din România.

Noi medicii, chirurgii, poate  foştii pacienţi, dar în niciun caz politicienii noştri, ştim cine au fost aceşti mari doctori, ştim ce înseamnă, pentru chirurgia de urgenţă, şcoala medicală de la Floreasca.
Ţurai, Papahagi, Soare, Bucur, Vintilă, Borş, Constantinescu, Doboşiu, Dop, Blidaru, Tiron, Popovici-Zeno, Şuteu şi mulţi alţii au făcut parte din aceeaşi şcoală, al cărei continuator este astăzi, Mircea Beuran. Înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită. Dovada acestei afirmaţii este că, între pacienţii lui se numără personalităţi de primă mână ale vieţii politice româneşti, ale lumii mondene, ale mediului social, economic, sportiv şi  ale mass media.

Ar dori ca opinia publică să cunoască câteva date elementare despre acest caz, fără a încălca principiul confidenţialităţii.

Pacientă cu patologie malignă, tratată şi recidivată, refuzată în alte servicii, operată cu aproximativ 10-12 zile înainte de incidentul care face subiectul acestui scandal, dezvoltă o complicaţie catastrofică, post-operatorie precoce  hemoragică.

Lucrurile se petrec în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi în afara programului, aşa cum survin urgenţele. Titularul pacientei era dr Mircea Beuran.

Faţă de urgenţa hemoragică, ameninţătoare de viaţă, echipa aflată la acel moment lângă pacientă, îşi anunţă şeful care indică reintervenţia chirugicală imediată, cu scopul salvării vieţii pacientei. Doar cei care nu au participat la astfel de evenimente nu ştiu ce înseamnă o hemoragie exteriorizată pe tubul de dren de peste 1000 de ml, asociată cu  hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin hematemeză şi melenă  a pacientei operate cu puţină vreme înainte pentru o neoplazie depăşită chirurgical.

În această situaţie de catastrofă, echipa chirugicală, în absenţa lui Mircea Beuran, demarează procedurile, transferă pacienta la sala de operaţie, instalează dispozitivul operator, aseptizează câmpul cu soluţie alcoolică şi începe intervenţia chirugicală, cunoscând că profesorul urma să sosească de acasă, din clipă în clipă, aşa cum a promis.

Modul, circumstanţele, împrejurările, cauzele pentru care s-a produs incidentul tehnic al combustiei  vor fi  cercetate amănunţit.

Împrejurarea în care s-a produs evenimentul, adică, fiind vorba de precipitarea în faţa unei urgenţe vitale, nu poate constitui decât o circumstanţă atenunată în eventualitatea în care cineva s-ar găsi vinovat de faptă.

Mircea Beuran a ajuns în sala de operaţie, după ce evenimentul prejudiciabil a avut loc. Acolo  găseşte o echipă traumatizată psihic de acest eveniment şi face exact ce trebuia să facă un şef în adevăratul sens al cuvântului, adică preia răspunderea asupra tuturor întâmplărilor legate de acel  moment în care a fost implicată pacienta sa. A continuat şi a finalizat intervenţia de hemostază, pentru care s-a intrat în sala de operaţie, participă împreună cu echipa de plasticieni la tratamentul complicaţiei combustionale şi finalizează evenimentul prin înscrisurile din protocolul operator, asumându-şi sub semnătura proprie, tot ceea ce s-a întâmplat acolo cu bune şi cu rele, ca un bărbat şi ca un chirurg.

Iată pentru ce, nu aş dori să fac afirmaţii care pot fi interpretate ca antepropunţare într-un viitor dosar, dar sunt convins că este de datoria mea să intervin în această dezbatere, care a devenit publică, pentru a face precizările de mai sus.

Desigur, Mircea Beuran ca orice om mare în profesia sa, are atât prieteni cât şi neprieteni. Pe această cale îi rog pe prietenii săi, pe foştii săi pacienţi să ia atitudine în apărarea lui şi îi sfătuiesc pe mai puţin prietenii săi şi pe neprietenii săi să nu se bucure.

A continua astăzi o dezbatere publică, înainte de finalizarea unei anchete, va pune presiune greu de suportat pe echipa medicală, care tratează un caz de maximă greutate umană, o patologie, complicaţiile fireşti legate de aceasta, dar, mai ales legate de accidentul combustional survenit fără voia lor, dar pe care sunt obligaţi să îl trateze.

Preşedinte CMR
Dr. Gheorghe Borcean

Sursa Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. De acord
  A salvat multe vieți!

 2. Știm deja, pacienta e de vina. Nu sistemul medical alcătuit din medici de elita.

 3. Dupa procurorii de elita au aparut si doctorii de b elita.

 4. Bah ce atacati va sintiti toti.Dar multele cazuri de pacienti pe care vou ii nenorociti cu incompetenta, nepasarea si lipsa voastra de empatie ..asta nu o considerati o nedreptate? Multele spagi pe care aproape fiecarw pacient a trebuit sa vi le bage in buzunare ca deh nu aveati voi salarii multumitoare asta nu vi se pare nedrept? Faptul ca spitalele sunt mizere si oricine intra acolo poate contacta tot felul de infectii asta nu va revolta?

 5. In loc sa analizeze obiectiv cazul si sa se pronunte dupa ce se termina ancheta ministerului, a sarit imediat Borcean sa-i ia apararea. Nerusinare maxima. Colegiul medicilor se comparta ca o mafie.

  • Si eu credeam ca se comporta ca un CSM

 6. Ridicola aceasta declaratie.
  Prostia dauneaza grav sanatatii.Cum sa l ai p asta in fruntea cm?

 7. In viitor nume grele de medici vor fi in Romania. Vietnamezii adusi in constructii vor opera cu simt de raspundere.

 8. Secretarul de stat anunta linistitor ca deja Colegiul Medicilor s-a autosesizat!
  Pai uite cum s-a autosesizat.
  Seful Colegiului cere public sprijin pt sustinerea „maestrului Beuran”
  Borcean asta ar trebui demis deja din seara asta, pt felul in care se manifesta.
  Ce naiba de asteptari mai poti avea, in cazul in care acest caz chiar va ajunge in fata Colegiului Medicilor, din moment ce seful lor s-a facut deja pres la picioarele lui Beuran?

  Pe biata femeie cine o apara?
  Ca echipa „marelui Beuran” s-a facut de tot kktul si si-a dat examenul de competenta.
  Si-au dus toti mainile la gura si au intepenit ca niste capre cataleptice, pana a venit un brancadier sa arunce o galeata cu apa peste biata femeie.
  Asta in timp ce extinctorul statea prafuit si atarnat pe perete in sala de operatie.

  Bravo Beuran, ai o echipa …sa-ti traiasca!

 9. Daca iese si bacalbasa chiar il ingroapa oe domn profesor!
  Am inteles ca secretar de stat este horatiu moldovan.

 10. Un PSDist apără alt PSDist. Se știe prea bine câte mizerii face Beuran la spital, câți incompetenți a băgat pe diferite posturi numai pentru ca erau pilele lui, câți oameni competenti ține pe tușă sub el, deși sunt chirurgi cu experiența. Să dea Dumnezeu sa iasă la lumina cu cazul ăsta toate nedreptățile și fraudele pe care le-a făcut in decursul anilor acest plagiator.

 11. Ala cica_i presedintele colegiului cioclilor din romania alt invirtit care a sarit din spirit de haita
  pai cam asta_i scoala romaneasca,cine lucreaza in bransa stie exact valoare,ca nu aveai voie sa operezi fara acceptul sefului,de asta se cara lumea din jungla medicale romaneasca si sa vrei n_ai de la cine sa_nveti,o mizerie,se moare pe capete in spitalele romanesti;avem specialisti de dincolo de prut ,ca nu mai e cu examen la ei si_au ales ce specialitati au vrut resursa umana e adevarata pbl

 12. Domnul beuran e baiat mare si isi poate apara singur reputația!
  Cand realizarile unui om vorbesc despre el in cuvinte frumoase, NU mai e nevoie ca un purtator de vorbe sa-i cosmetizeze imaginea.
  Atat 🙂

 13. In Romania colcaie cazurile de malpraxis, NERECUNOSCUTE oficial, Medicii formeaza o casta privilegiata, vad cum la Antena 3 slugile PSDiste se dau de ceasul mortii ca Magistratii nu dau socoteala ca oameni nevinovati fac puscarie, in schimb NIMIC despre Medicii care zi de zi in Romania fac MALPRAXIS si oamenii MOR…nimic, aseara Oana Zamfir ii facea temenele efectiv doctorului Beuran, ca, vezi Doamne, acuzatia e din cauza faptului ca e PSDist!
  Rusine!
  Medicii trebuie sa dea socoteala FIX ca si Magistratii, ca oricare Roman care face o fapta Pedepsita de Lege.
  Fostul Minsitru al Sanatatii Sorina Pintea promitea Legea preventiei, Legea profesiilor medicale, Legea transplantului si o NOUA Lege a Sanatatii, promisa in Programul de guvernare PSD pana la final de 2017!!
  Deocamdata, NIMIC PSDist.
  http://www.ziare.com/sorina-pintea/ministrul-sanatatii/cine-vrea-servicii-medicale-scumpe-in-spitalele-de-stat-ar-putea-plati-o-noua-asigurare-medicala-1504754

  https://www.zf.ro/eveniment/sorina-pintea-ministrul-sanatatii-anunta-doua-proiecte-noi-de-lege-pentru-preventie-si-profesiile-medicale-18158481

 14. Uite cum ne-au mintit Sorina Pintea si PSD timp de 3 ANI cu N’spe LEGI in domeniul Sanatatii, TOATE PROMISE in Programul maret de guvernare al PSD:
  – Legea noua a Sanatatii(6 Martie 2018: „Sistemul sanitar are nevoie de mai multe fonduri, iar un un nou sistem de finantare a Sanatatii va fi prevazut de o noua lege, la care se lucreaza in acest moment, a declarat Sorina Pintea, marti, pentru Europa FM.
  O noua a Lege a Sanatatii va fi gata in acest an, a mai anuntat ministrul.”
  http://www.ziare.com/sorina-pintea/ministrul-sanatatii/cine-vrea-servicii-medicale-scumpe-in-spitalele-de-stat-ar-putea-plati-o-noua-asigurare-medicala-1504754
  TERMEN in Programul PSD „Adoptarea Legii sănătăţii cel târziu la 31 decembrie2017”

  – Legea Preventiei avea TERMEN in Programul PSD la 1 Aprilie 2017.
  (https://www.zf.ro/eveniment/sorina-pintea-ministrul-sanatatii-anunta-doua-proiecte-noi-de-lege-pentru-preventie-si-profesiile-medicale-18158481)
  ” 5 Iunie 2019: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că draftul pentru Legea prevenției este aproape finalizat, urmând să fie gata în MAXIM 1 Lună. Legea are ca principal scop „asigurarea accesului universal şi echitabil la servicii medicale sigure, eficace, eficiente”, explică ministrul, potrivit Mediafax.
  https://www.stiripesurse.ro/sorina-pintea-a-pregatit-o-noua-lege-in-domeniul-sanata-ii-cream-premisele-ca-tot-ce-apare-nou-i_1356601.html
  „Aprobarea Legii preventiei. Trebuia să fie adoptată la 1 aprilie 2017. Ce s-a întâmplat.
  https://partidulpromite.ro/aprobarea-legii-preventiei-ce-inseamna/

  – Legea vaccinarii
  https://www.digifm.ro/stiri/ministrul-sanatatii-vrea-ca-vaccinarea-copiilor-sa-fie-obligatorie-prin-lege-37261

  – Legea transplantului
  https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22822346-sorina-pintea-spune-legea-transplantului-anuntata-initial-cel-tarziu-pentru-luna-septembrie-este-finalizata.htm

  Vorbarie, NU e gata niciuna!

  http://www.cdep.ro/pdfs/oz/Program%20de%20Guvernare.pdf

 15. “Ne era teamă să nu fim acuzaţi că îl defăimăm”, este declaraţia preşedintelui Colegiului Medicilor din România când a fost întrebat de ce instituţia pe care o conduce nu a anunţat DSP-ul de suspiciunea că falsul medic profesează ilegal. – Mateo Politti, falsul chirurg plastician

  Colegiul Medicilor transmite însă că pe partea de practică medicală doctorul Burnei ar fi un pionier care a apelat la metode neconvenționale, în vremuri în care nu existau materialele de astăzi. – despre macelarul Burnei

  Președintele Colegiului Medicilor îi critică pe medicii de la Spitalul Marie Curie din București, care nu vor să lucreze din nou cu doctoral Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită și experimente pe copii. Gheorghe Borcean a declarat la RFI că medicii ar fi trebuit să anunțe public presiunile la care ar fi fost supuși înainte ca medicul Burnei să fie suspendat din activitate. – despre acelasi macelar de copii, Burnei

  Cam asta e Colegiul Medicilor. Un grup de infractori care acopera alti infractori.
  Doctorii cinstiti de ce nu iau atitudine? De ce permit ca renumele meseriei lor sa fie murdarit de asemenea doctori „de elita”?
  Rusine, doctorilor!

 16. Adica cremenalul este membru psd.
  O sa distribuieste acest aticol la toti membri psd.
  La multi ani tovarasi

 17. Slugoi de elita cine o fi ?!