G4Media.ro

Președintele CJ Constanța a sesizat Consiliul Concurenței referitor la taxa de pod…

Podul Cernavodă / Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Președintele CJ Constanța a sesizat Consiliul Concurenței referitor la taxa de pod de la Fetești: ”Companiile producătoare și de transport din județul Constanța nu sunt pe acelaşi picior de egalitate cu toate companiile din România”

Președintele Consilului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a sesizat Consiliul Concurenței referitor la situaţia agenților economici cu activități de transport din județul Constanța care sunt obligați ca la fiecare trecere a Dunarii să plătească taxa de pod la stația de taxare Fetești, relatează Agenția de preă Rador. Aceasta este apreciată ca o situaţie anormală, prin care agenții economici din județul Constanţa sunt prejudiciaţi şi a apreciat că este vorba de o concurenţă neloială în competiția cu alte societăţi din ţară.

“Toate companiile producătoare și de transport din județul Constanța nu sunt pe acelaşi picior de egalitate cu toate companiile din România. Pentru a pătrunde pe piața din toată România ești obligat, atenție, ești obligat să plătești o taxă de trecere a podului. Companiile producătoare similare cu cele din Constanța n-au această restricție, deci este o concurență neloială și ca atare, noi suntem puși pe un picior de neegalitate față de ceilalți producători, indiferent de ce zonă de producție s-ar afla sau a serviciilor. Gândiți-vă că doar trebuie să transporți persoane de la Constanța până la Fetești sau de la Cernavodă la Fetești îți plătești taxa de pod”, a declarat preşedintele Consilului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

De asemenea , Mihai Lupu a solicitat ca reprezentanții Consiliului Concurenței să analizeze situația de fapt, astfel încât, pe viitor, să se ia măsura eliminării taxei de pod care prejudiciază, în principal, agenții economici din județul Constanța.

“Eu, punctual, de la începutul mandatului meu, am spus că toți cetățenii României sunt egali şi trebuie să fie egali și aici vorbim clar noi suntem singurii cetățeni ai țării care plătim să intrăm, să ieșim din județul nostru, în țara noastră”, a mai spus Mihai Lupu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. E valabil si pentru Tulcea.

  2. fumează ceva…. el cu deputatul Crușoveanu ?!

  3. „…pe acelasi picior de egalitate”. Ma intreb cum ar fi fost sa se afle pe picior diferit de egalitate. Greaua limba romaneasca, la multi ani sa ne traiasca!