G4Media.ro

Președintele CJ Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de…

Sursa foto: Pixabay

Președintele CJ Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav / Compania a anunțat că va opera 8 zboruri, începând din iunie 2023 /  „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Veștea, susține că nu a avut nici el, nici directorul Regiei Aeroportul Brașov, discuții cu reprezentanții companiei Dan Air pentru za opera zboruri de pe aeroportul brașovean, relatează Radio România Brașov

Săptămâna trecută, Dan Air, o companie aeriană locală low cost, a anunțat 8 curse de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG).

Invitat marți pentru un interviu la Radio România Brașov FM, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, nu a confirmat cursele date ca sigure de către operatorul aerian.

„Și pe mine m-a luat prin surprindere intenția dumnealor, fără a avea o discuție și fără a face o conferință de presă, în primul și în primul rând, cu directorul Regiei Aeroportul Brașov, fiindcă toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”, a declarat Adrian Veștea, citat de Radio România Brașov.

Șeful CJ dă asigurări că asemenea destinații europene și nu numai vor fi stabilite de la Brașov, întrucât sunt mai multe companii low cost interesate să opereze de pe AIBG.

„Vor fi și alte destinații, fiindcă sunt deja companii aeriene low-cost care își doresc să opereze de pe aeroportul din Brașov. După cum ați văzut, am încercat să fiu cât se poate de rezervat, fiindcă sunt o persoană responsabilă și nu arunc în spațiul public tot felul de informații. Fiecare informație vine la timpul potrivit”.

Singurele destinații confirmate până în prezent sunt spre Turcia și Grecia, prin curse charter.

Zborul inaugural de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea loc în 15 iunie 2023. Acesta va fi efectuat de o aeronavă a companiei Tarom.

Presa locală a relatat despre anunțul companiei Dan Air de a desfășura rute regulate spre și dinspre aeroportul brașovean.

Lista rutelor anunțate de companie:

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);

Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);

Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);

Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);

Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);

Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);

Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);

Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ca sa anunti totusi curse si zile de functionare – nu au fost orele exacte intr-adevar – ar trebui sa ai o intelegere/contract cu aeroportul. Din ce spune dl. Vestea se pare ca nu exista nici o intelegere. Dar in acelasi timp nici aeroportul nu a dat nici o confirmare/infirmare? Ne scapa ceva?
    P.S. Stirea initiala a fost preluata de toata media din Romania, verificata sau nu…