G4Media.ro

Președintele CEMU, forul responsabil cu apărarea eticii și integrității în universități, a…

Președintele CEMU, forul responsabil cu apărarea eticii și integrității în universități, a fost timp de un an titular la două universități, “cu încălcarea Legii” – raport. Ciprian Ion Preda: Moral, nu există nicio problemă. Formal, am acționat cu bună-credință

Ciprian Ion Preda, președintele Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), for responsabil cu dezvoltarea culturii eticii și integrității în universități, a avut în anul universitar 2018/2019 calitatea de titular la două instituții românești de învățământ superior, lucru ce contravine Legii educației naționale, arată un document al Ministerului Educației, realizat în urma unui control la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Contactat de Edupedu.ro, Ciprian Ion Preda a apreciat că, “moral, nu există niciun fel de problemă”, având în vedere că în acel an era suspendat la una dintre universități și a luat un singur salariu. “Formal, am acționat cu absolut bună credință”.

Consiliul de Etică şi Management Universitar (CEMU) este un organism consultativ al Ministerului Educației, a cărui misiune este aceea de a “dezvolta cultura eticii şi integrităţii în universităţile din România şi de a determina şi sprijini universităţile să elaboreze şi să pună în practică, în mod organizat, transparent şi eficient, politicile de etică şi de integritate universitară, în conformitate cu prevederile legale”.

În martie a.c., Ministerul Educației a trimis o echipă de control la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați (UDJG/UGAL), în urma mai multor nereguli semnalate acolo. Luna aceasta a fost adoptat raportul comisiei de control, document consultat de Edupedu.ro, ce precizează că au fost analizate și chestiuni legate de angajarea, în cadrul acestei universități, a lui Ciprian Ion Preda, actualul președinte CEMU.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca presedintele unei asemenea institutii a fost selectat de la Universitatea din Galati”, atunci nu poate fi vorba nicicum de integritate academica. Nu are cum sa raspunda de asa ceva un ins de la o asa universitate!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.