G4Media.ro

Preşedintele ceh (62 de ani) a fost rănit în timp ce conducea…

Sursa foto: Michal Cizek / AFP

Preşedintele ceh (62 de ani) a fost rănit în timp ce conducea motocicleta / ”Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observaţie la spital”

Preşedintele ceh Petr Pavel, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit şi spitalizat în urma unui accident de motocicletă, dar nu este grav, a anunţat joi biroul său, relatează agenţia CTK, transmite News.ro.

„Preşedintele a fost rănit în timp ce se afla pe motocicletă”, a declarat biroul lui Pavel pe platforma X. „Rănile nu sunt grave, dar vor necesita o scurtă perioadă de observaţie la spital”, a menţionat sursa citată.

Biroul a declarat că va oferi mai multe informaţii atunci când vor fi disponibile.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vít Kolar, a declarat pentru Televiziunea Cehă (ČT) că Pavel va rămâne probabil în spital timp de câteva zile.Kolar a precizat că spitalizarea preşedintelui nu ar urma să aibă un impact semnificativ asupra programului său, având în vedere că urmează weekendul.

Poliţia a precizat că nu va deschide o anchetă, deoarece accidentul a avut loc pe un circuit sportiv închis. Potrivit Denik N, preşedintele a fost rănit pe un circuit închis în regiunea Boemia Centrală.

Pavel, în vârstă de 62 de ani, fost şef al armatei cehe şi oficial NATO la nivel înalt, a preluat anul trecut funcţia de preşedinte, dar şi-a păstrat hobby-ul de a merge pe motocicletă.

În vara anului trecut, a apărut un videoclip în care Pavel conducea o motocicletă fără cască. Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze şi a anunţat că va dona bani pentru a-i ajuta pe motocicliştii care au ajuns în scaun cu rotile din vina altcuiva.

Generalul în retragere este cunoscut pentru condiţia sa fizică bună. De exemplu, a făcut paraşutism în luna februarie a acestui an, şi îi place să facă drumeţii în timpul vizitelor sale în regiuni.

În aprilie, preşedintele a fost rănit la faţă în timpul unor tiruri în poligonul de tragere de la fabrica de armament cehă din Uherskobrod, în regiunea Zlín. Venit în vizită, el a suferit o plagă minoră în apropierea sprâncenelor în timp ce trăgea cu o armă lungă cu lunetă, dar rana nu a necesitat tratament medical la momentul respectiv.

Pavel a fost supus unui examen medical înainte de învestirea sa ca preşedinte şi apoi a publicat un raport privind starea sa de sănătate cu puţin timp înainte de a ajunge la Castelul Praga. Potrivit medicilor, examenul complet a arătat că este apt din punct de vedere medical pentru a îndeplini toate îndatoririle prezidenţiale fără excepţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...