G4Media.ro

Preşedintele Camerei Comunelor din Canada a demisionat după scandalul legat de omagierea…

Sursa foto: Pixabay

Preşedintele Camerei Comunelor din Canada a demisionat după scandalul legat de omagierea unui veteran ucrainean nazist

Preşedintele Camerei Comunelor de la Ottawa a demisionat după ce a invitat un veteran ucrainean care a luptat alături de nazişti să participe la o sesiune specială a parlamentului, iar apoi l-a numit „erou”, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Anthony Rota a demisionat marţi din funcţia de preşedinte al Camerei Comunelor, după ce s-a întâlnit cu liderii partidelor la Ottawa, în contextul în care tot mai multe partide au cerut demisia sa.

„Această casă este mai presus de oricare dintre noi”, le-a spus el parlamentarilor.

În cursul zilei, ministrul canadian de externe, Melanie Joly, a calificat situaţia drept „profund inacceptabilă” şi „jenantă”.

Liderul conservator Pierre Poilievre l-a criticat, de asemenea, pe Justin Trudeau pentru acest fiasco, spunând că premierul a „adus ruşinea asupra Canadei” după ce „masivul aparat diplomatic şi de informaţii al guvernului nu a verificat şi nu a împiedicat onorarea unui nazist”.

În cursul unei vizite a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Ottawa, vineri, preşedintele Camerei Comunelor Anthony Rota a pus să fie aplaudat Iaroslav Hunka, un veteran ucrainean în vârstă de 98 de ani, pe care asociaţii de apărarea comunităţii evreieşti îl acuză că a luptat în cadrul celei de-a 14-a Divizii Waffen Grenadier a SS.

O organizaţie evreiască a catalogat duminică acest incident drept ”şocant” şi ”deosebit de tulburător”.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...