G4Media.ro

Preşedintele Braziliei se gândeşte să-l numească pe unul dintre fiii săi ambasador…

Preşedintele Braziliei se gândeşte să-l numească pe unul dintre fiii săi ambasador în SUA

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro se gândeşte să-şi numească unul dintre cei trei fii, Eduardo, ambasador în SUA, informează vineri AFP, preluată de Agerpres.

Eduardo, în prezent deputat, „este un prieten al copiilor lui (Donald) Trump, vorbeşte engleza, spaniola, are o foarte mare experienţă în lume. În opinia mea, el poate fi persoana potrivită şi ar putea perfect să se ocupe de munca de la Washington”, a declarat în faţa jurnaliştilor preşedintele de extremă dreapta în faţa unui eveniment oficial în Brasilia.

Cu toate acestea, decizia îi revine fiului, pentru că, pentru a-şi prelua noua funcţie la Washington, el ar trebui să renunţe la mandatul său în Congres, a spus Jair Bolsonaro.

De asemenea, numirea lui ar trebui să fie aprobată de Senat.

Eduardo Bolsonaro, 35 de ani, cel mai tânăr dintre fiii preşedintelui, care sunt toţi trei implicaţi în politică, a declarat că nu a primit deocamdată o propunere oficială, însă a spus că dacă preşedintele îi va încredinţa această misiune, el va fi gata să renunţe la mandatul său.

„Îmi imaginez cum ar fi perceput aceasta pe de altă parte: mă gândesc la poporul american care ar vedea preşedintele unei ţări trimiţându-şi fiul să lucreze acolo…”, a continuat Eduardo Bolsonaro. „Însă, eu vorbesc engleza, vorbesc spaniola, am fost ales cu un număr-record de sufragii, sunt preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Deputaţilor. Cred că titlurile şi competenţele mele îmi oferă o anumită calificare”, a adăugat el.

Această eventualitate a fost dezvăluită la o zi după aniversarea lui Eduardo Bolsonaro, care a împlinit miercuri 35 de ani, vârsta minimă necesară pentru a fi ambasador al Braziliei în străinătate.

În timpul campaniei şi în primele luni ale guvernului, Eduardo Bolsonaro a fost un fel de ministru neoficial al afacerilor externe pentru guvernul de extremă dreapta al tatălui său.

Astfel, el şi-a însoţit tatăl în mai multe călătorii în străinătate, inclusiv în vizita sa oficială în SUA, în martie. Cu această ocazie, el a fost de altfel singurul reprezentant brazilian care participa alături de tatăl său la întrevederea privată cu Donald Trump în Biroul Oval, la Casa Albă, în condiţiile în care şi ministrul brazilian al afacerilor externe, Ernesto Araujo, făcea parte din delegaţia care s-a deplasat în SUA.

Foto: Eduardo Bolsonaro (dreapta) alături de prințul saudit Mohammed bib Salman / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sa intelegem ca fiul e ala care-si face selfie cu macelarul saudit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.