G4Media.ro

Președintele Braziliei, obligat de judecători să poarte mască. Bolsonaro afirmă că noul…

Președintele Braziliei, obligat de judecători să poarte mască. Bolsonaro afirmă că noul coronavirus este doar „o ușoară răceală”, în timp ce Brazilia a depășit 1 milion de infectări și 50.000 de morți

Un judecător din Brazilia i-a ordonat președintelui Jair Bolsonaro să poarte mască de protecție când se află în spațiile publice din capitala Brasilia și din districtul federal care o înconjoară, transmite BBC.

Președintele de extremă dreaptă este criticat pentru poziția sa referitoare la noul coronavirus, despre care spune că este doar o „ușoară răceală”.

Brazilia a înregistrat al doilea cel mai mare număr de infectări și de decese dintre țările lumii, după Statele Unite.

Peste 1,1 milioane de brazilieni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 și peste 51.000 au murit.

În ciuda acestui context, președintele Bolsonaro a apărut în repetate rânduri în public fără să poarte mască de protecție, în aplauzele susținătorilor săi.

La unul dintre evenimente, președintele a fost surprins tușind fără să își acopere gura iar la alt eveniment a fost văzut strănutând în palmă și mai apoi strângând mâna unei femei în vârstă, mai arată sursa citată.

Obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice din districtul federal al capitalei Brasilia a intrat în vigoare la 30 aprilie și a instituit amenzi pentru cei care nu respectă regula.

Hotărârea judecătorului federal Renato Borelli înseamnă că președintele Bolsonaro nu este exceptat de la această regulă și va trebui să plătească, la fel ca toți funcționarii publici care o încalcă, amenda de aproximativ 400 dolari.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter