G4Media.ro

Președintele ADR, Sabin Sărmaș: Uniunea Europeană va pune la dispoziție aproximativ 750…

Președintele ADR, Sabin Sărmaș: Uniunea Europeană va pune la dispoziție aproximativ 750 miliarde de euro cu care va trebui să construim împreună #EuropaDigitală

Liderul Agenției pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș, anunță că vor avea loc investiţii semnificative în industria high-tech din România, referindu-se la anunțul Comisiei Europene privind sumele care vor fi puse la bătaie pentru proiecte tematice.

„Excelent discursul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Primim cu bucurie vestea că Uniunea Europeană va pune la dispoziţie aproximativ 750 miliarde de euro cu care va trebui să construim împreună #EuropaDigitală, într-un timp foarte scurt – 2030. Vor fi investiţii semnificative în industria high-tech din România, iar menirea noastră este să dezvoltăm servicii publice digitale la standarde înalte”, a scris miercuri pe pagina de facebook, Sabin Sărmaş, citat de Agerpres.

Oficialul a mai precizat că un alt proiect ambiţios al Comisiei Europene este cel privind identitatea electronică europeană sigură, pe care fiecare cetăţean o poate folosi oriunde în Europa pentru a plăti orice fel de taxe.

„România, la iniţiativa Autorităţii pentru Digitalizarea României, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, a făcut un prim pas în acest sens prin proiectul PSCID (Platformă Software Centralizată pentru Identitate Digitală n.r.), care trebuie să fie interoperabil cu proiectul european”, a menţionat Sabin Sărmaş, conform Agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut miercuri în faţa eurodeputaţilor primul său discurs privind starea Uniunii Europene.

Sursa Foto: facebook/Sabin Sarmas

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce-am ras! In loc de autostrazi ne vom teleporta 🙂

    • In loc sa se scufunde in veceul din fundul curtii scolii, elevii vor levita pe camp magnetic. In veceul din fundul curtii.

  2. Institutia este Autoritate nu Agentie!

  3. La noi in comuna este fibra optica din 2015. Doua scoli si primaria sunt conectate. Atat. In anul 2020. Astia vizeaza la cai verzi pe pereti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.