G4Media.ro

Președintele Academiei Române, mesaj de tip pașopt în 2020: Legătura dintre Ziua…

Președintele Academiei Române, mesaj de tip pașopt în 2020: Legătura dintre Ziua Sf. Andrei și Ziua Națională – o împlinire a proniei cerești/ În 89, valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte

„Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte. Viaţa noastră este credinţa noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de ‘cel rău’ şi am cântat o ‘odă bucuriei'”, a scris Iona Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, duminică, pe Facebook, transmite RFI.

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că nu este întâmplătoare legătura „evidentă” din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei – 30 noiembrie şi Ziua Naţională a României şi a românilor, ci „o împlinire a proniei cereşti”.

„Identitatea naţională românească nu se poate imagina şi nici defini în afara limbii şi credinţei. Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte. Viaţa noastră este credinţa noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de ‘cel rău’ şi am cântat o ‘odă bucuriei'”, a scris preşedintele Academiei Române, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că este timpul ca românii să-şi dea seama că a rămâne fideli valorilor lor înseamnă să rămână mereu ei înşişi. „Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii şi credinţei, moştenirii clasice greco-latine şi creştinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înşine, adică români, în casa noastră numită România (vremelnic despărţită de una dintre generoasele sale încăperi, anume Moldova dintre Prut şi Nistru)”, a subliniat Pop.
„Este timpul, după atâta ură şi hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor. La mulţi ani, români!”, îşi încheie mesajul profesorul Ioan-Aurel Pop.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Normal, doar nu o sa ne vorbeasca despre etică, calitate, cei 7 ani de acasa… lucrul bine facut.
  Hai ca merge si așa – cu capul în trecut si privirea in oala ta ca sa nu vezi viitorul

 2. Crestin e ma-ta! Romania e stat laicsi asa scrie in constitutie, nu e stat cretin/crestin, chiar daca sunt majoritari lunaticii asta nu inseamna ca toti sunt asa. Mars si pupa niste moaste.

 3. Mesajul nu este tip pasopt, ci tip legionar. Daca in afirmatie va bazati pe versuri din poezia care a ajuns „Desteapta-te, romane”, atunci aflati ca acele versui NU FACEAU PARTE DIN POEZIA LUI MURESANU, CI aU FOST INTRODUSE DUPA 80 DE ANI, IN TIMPUL GUVERNULUI LEGIONAR.
  DLP POP ESTE UN TIP MANIPULATOR, FACE O LEGATURA INEXISTENTA INTRE 1848 SI DEMENTA LEGIONARA.

 4. Ăsta-i dus cu capu’. Cică… Mare praznic!

 5. Articol scris „la mișto” din partea unui site care se vrea „deștept”…
  Îmi place că perlele astea nu și le asumă nimeni „pe persoană fizică”, se ascund sub denumirea generică „redacția”!

 6. Asemenea zoaie pot fi facute de ramasi ori de sarlatani, nu de academicieni. De ce nu recunoste dl academician ca mioriticii s-au unit pentru a-si talharii su ucide semenul, nu pentru a-l apara de dusmani.

  • Haha… vezi că căuta Daniel Roxin scenariști.
   Am citit Rebreanu, n-am nevoie de academicieni.
   Problema e la PSD, la PNL… trebuie sa ai c oaie sa aduci vorba despre cei actuali cand esti cineva care poate fi o voce auzita.

 7. Si uite cum un profesor universitar si academician schimba istoria si il leaga pe Apostolul Andrei, care nu are nicio legatura cu romanii din Ardeal,de actul Unirii infaptuit de politicienii transilvaneni si Biserica Greco-Catolica.Individul a mai avut derapaje nationaliste si mistificari si in trecut.Rusinos.Doscurs cu limbaj de lemn.

 8. Numai academie nu e asta.

 9. Sarmana Romanie ! Daca domnul Pop reprezinta „fruncea” cercetarii, … „lasati orice speranta” !

 10. *Iijosule, Oare nu ar fi bine sa te informezi tu înainte sa spui prostii? În Europa nu există decât un stat laic, Franța. Constituția României nu doar ca nu vorbește de stat laic ci vorbește de datoria statului de a apară religia. La ultimul recensământ 99% s_au declarat credincioși. Prin urmare vezi-ti de treaba ta și lasă propaganda leninista. Pe meleagurile astea nu ține!

  • Avrame, du-te si pupa moaste, unde e recensamantul ala de care vorbesti? Ai uitat ca la referendumul pt familia traditionala au fost maxim 20% dintre crestini/cretini? Las-o moarta cu religia ta babuinia si cu inchipuirile tale de om de grota. Mai citeste cartulia aia si o sa vezi ce scrie in constitutie. Asa ca gura mica si baga un Tata-l nostru cel viclean, Amin!

  • @avram iancu: cum de aia care stiu mai putin si aia cu gura mai mare? ce prostii zici tu cum ca doar Franta e stat laic in Europa? tu stii ce inseamna laic? inseamna ca biserica nu e la conducerea tarii, cum e in Iran spre exemplu. nu exista o tara in europa care sa fie condusa de popi, nici macar una, toate sint state laice. ba da multi prosti vi-s

 11. Ce atatea cruci si prapuri? Noi vrem sa ne vorbeasca de Marx si Engels!

 12. O corectură. Dl. Pop afirmă că în decembrie 1989 „valurile de români veneau spre centrele orașelor cu prapori în frunte”. În București nu am văzut așa ceva. Nu exclud faptul că printre sutele de mii de bucureșteni care am ieșit în stradă în cursul dimineții de 22 decembrie pentru a da jos pe Ceaușescu au fost și unii preoți. Singurul caz de care-mi amintesc a fost însă acela al unui preot din cartier, căruia i-am strigat în fața bisericii să tragă clopotele de revoluție, și care a băgat capul în pământ și a intrat repede în biserică pentru a nu mai fi în contact cu noi.

  • in timisoara preotii au inchis usile catedralei cind a inceput sa se traga in populatie. au inchis usile in fata oamenilor care fugeau disperati din calea gloantelor. au murit la gramada acolo, pe treptele catedralei si in fata usii, o multime. si acuma vine acest vindut al rusilor, sau cine liciteaza mai mult, sa vorbeasca despre religie si revolutie. acest individ este o rusine pentru tara asta.

 13. mdea 🙂 partidul explică poporului cum să trăiască și cum să înțeleagă … poezia fiziocratică – agrară 😛 eroismul oamenilor simpli 🙂 unicitatea ortodoxismului românesc 😛 da da … trăiască mentalitatea utopica & ,,literatura istorică,, contemplativă – cu trimitere la ,,societatea perfectă,, , tradiție, activism și importanța ,,evenimentelor istorice,, 😛 trăiască caracterele salvaționiste și mesianice 🙂

 14. @ Iosif
  Apostolul Andrei nu are legatura cu românii ardeleni și cu Biserica Greco-catolică ?
  Bați câmpii fără grație, omule, orice biserica creștină are legatură cu Apostolii. Și nu ar strica să te documentezi în detaliu asupra diferențelor dintre greco-catolici și ortodocși.

  Pentru restul trolilor neo-marxisti („culturali”), in frunte cu „gunoierul”:
  Iarta-i, Doamne, ca nu știu ce fac ! Vor scurma țărâna la prima adiere a aripilor lui Abaddon…și vor începe degeaba să ia pastile…

 15. Individu’ ăsta, care zice că e ,,istoric” meseriaș, s-a cocoțat în cel mai înalt jilț al celui mai înalt for științific din România: Academia Română.
  De-acoloșa din vîrfu’ științei românești, ăsta ne vorbește despre ,,împlinirea proniei cereşti”!!! Băi explodezzz! Voi vă dați seama la ce nivel e Academia Română?!
  Păi nu s-ar cădea ca individu’, ca istoric ce e, să ne deie din adînca lui știință dovada că Sf. Andrei a trecut prin peștera asta în jurul căreia se-nvîrte țara de cîteva zile?! Ce face ,,științificu'” ăsta, lasâ boboru’ cufundat în ignoranța evului mediu-ntunecat?!
  Scîrbă mi se face cînd citesc/aud ,,academia română”.

 16. @ LIJOSUL
  Probabil ca tu pupi la mare greu „moastele curcubeilor”, de folosesti limbajul de cocalar.
  Ce legatura are „laicitatea” Romaniei cu referendumul pentru familia creștină ? Iar faptul ca la Referendum nu au venit suficienti oameni arata lasitatea marii majoritati a partidelor politice, a politicienilor de top si a celor din media, care nu au avut curajul sa isi indrepte coloana vertebrala in fata birocratilor de la Bruxelles. Ceea ce nu se intampla nici la Varșovia si nici la Budapesta. Unde „curcubeii” si „socialistii deschiși” au fost trimiși la plimbare fara vreo pierdere, dimpotrivă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.