G4Media.ro

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a scris o carte împreună cu…

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a scris o carte împreună cu Adrian Năstase. Volumul a fost finanțat de Institutul Cultural Român

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, cea mai importantă instituţie ştiinţifică a ţării, l-a girat pe fostul premier PSD, Adrian Năstase, condamnat în două dosare de corupție – dosarele Zambaccian și Trofeul Calității.

Președintele Academiei Române și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan-Aurel Pop a fost co-semnatar, alături de Adrian Năstase și Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, al volumului “Transilvania în cinci secole de cartografie”, potrivit Ministerului Culturii  și blogului lui Adrian Năstase.

Volumul, lansat în cadrul “Festivalului Internațional de carte Transilvania” în data de 5 octombrie 2018, a fost finanțat de Fundația Transilvania Leaders și Institutul Cultural Român și a fost editat sub egida Academiei Române, Institutului Cultural Român și a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi din Bucureşti, instituţie inaugurată de Adrian Năstase în timpul mandatului său de prim-ministru.

La evenimentul de la Cluj-Napoca au participat, alături de președintele Academiei Române, nume sonore precum George Ivașcu, ministru al Culturii, Vasile Dâncu, fost vicepremier şi ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale în Guvernul condus de Dacian Cioloș, Ioan Rus, fost ministru de Interne în Guvernul Năstase și ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Victor Ponta, dar și mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.

“Mi-a venit în minte un discurs al lui Kogălniceanu (Mihail Kogălniceanu, fost prim-ministru și ministru de Externe al României în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, n.red.) în timp ce vorbea domnul prim-ministru și profesor, și cercetător (Adrian Năstase n.red.), mi-a venit în minte un discurs al lui Kogălniceanu de la 1843 în care nu le-a vorbit studenților de la Iași despre Moldova, sau despre Țara Moldovei, ci le-a spus la deschiderea cursului de istorie națională la Academia Mihăileană că el numește patrie toată acea întindere de loc în care se vorbește românește”, a declarat Ioan Aurel Pop în discursul ținut, alături de Adrian Năstase, la lansarea volumului “Transilvania în cinci secole de cartografie”.

Ioan-Aurel Pop este rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din anul 2012, membru titular al Academiei Române din anul 2010 și președinte al forului științific din anul 2018.

În aprilie 2018, cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor a publicat o listă a colaboratorilor Securității care se ocupau de urmărirea emigrației românești, listă pe care se afla și numele lui Ioan-Aurel Pop.

Foto: Fundația TransilvaniaLeaders

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Fara cuvinte! E si Academia Romana ca prin anii 50!

 2. Să-i spună cuiva lu’ Năstase că a ieșit de la mititica, nu ma trebuie să scrie cărți.

 3. „Alifie, Vaselină, vouă v-a fost milă de fundulețul lui, dar lui nu-i e milă de creierașele voastre, așa că luați și citiți până sosește Mustaciosu’, ca să reînceapă distracția…!”

 4. Nici porcăria asta n-o sa aibă nicio consecință? Măcar în plan intelectual, de dezavuare? Romanica vesela și ticăloasa!

 5. Lui Pop i se pregăteste o lansare la prezidențiale. El va fi varianta lui Dragnea cu care se speră că va anihila Transilvania și îi va pune în încurcătura pe cei care spun că în PSD sunt anafabeți funcționali. Întrebați pe la CNSAS să vedeți ce eforturi se depun pentru curățirea dosarului tovarăsului Pop.

 6. Onorabilul prezident al kakademiei romane a fost ales datorita sprijinului politic al psd la ultimele alegeri, un fizician redutabil cu dublu punctaj si recunoastere internationala a fost inlaturat de tovarasul Pop. E normal sa se revanseze fata de statul paralel al hotilor si coruptilor.

 7. Infractorii scriu carti si NE dau lectii, femeile necredincioase, usoare sunt prin conducerea Romaniei, ultimii elevi din scoli conduc Tara, un Presedinte, profesor de meserie, se pare ca nu stie cu cine are de-a face.
  Intre timp, comentariul cel mai des pe care I’ll vezi online e ca ne meritam soarta.
  Nu e momentul de a capitula. Popor, cu ultimele tale puteri, ia-ti dracului soarta aia in maini odata!

 8. Tovarasi, au ajuns ouale de la Cornu in cârdășie cu un preș al Academiei să- și dea cu părerea despre Ardeal !?

 9. pentru articole slabe de demascare de genul ăsta n-am mai citit g4. nu a scris o carte cu năstase, era un proiect mai mare in care erau adunate chestii cu mai mulți oameni . Ion Aurel Pop are o operă de istoric solidă , n-are nevoie de aprobările unor jurnaliști fără competențe să-l judece. s-a intamplat la targul de carte să fie si năstase , de obicei editura adună lumeanu e ca și cum Ion Aurel Pop are ceva colaborare cu năstase. și legat de chestia cu colaborarea cu securitatea, ați aruncat-o pe piață dar nu ati dovedit-o.

  • Perie-l bine, poate-ti pica ceva. E un psd-ist sub acoperire, istoric nationalist de duzina si ce sa-i faci, colaborator cu baietii cu ochi albastri (chiar daca nu-ti place matale). Iar Nascase e un infractor si un tradator oricit ai invirti-o.

 10. Academia e cuib vechi de psd-isti, bineinteles ca seful ei a scos o carte impreuna cu marele infractor si tradator Nascase. Finantata de ICR.

 11. Sunt de acord cu Alin.Ma sperie atâta ură și superficialitate! Așa de ușor cădeți pradă manipulării!! Eu îl consider un patriot,un bun român și un adevărat intelectual.Cei care conduc țara de aproape 30 de ani nu-s veniți din aceeași mizerie comunista?Dar intelectualii ca Patapievici, Vladimir Tismaneanu Tismenischi de fapt, cine erau părinții lor? Mai informați-va, mai citiți,nu numai pe Facebook toată ziua .O fi fost mai puțin informator Băsescu!.O fi mai bun Iohannis,care vorbește limbile străine mai bine decât româna? Când l-am auzit și pe ăsta, că el,ca ȘI președinte… Că, dacă spunea,”ca președinte”,cum era corect, n-aș fi zis nimic acum . Și, fiți siguri că nu- l dă patriotismul afară din casă.

 12. Președintele academiei nu știe cum se folosește verbul a conștientiza. Cum nu știu să îl folosesc greșit , ca el, mi-e cam greu sa reproduc, dar a rămas înregistrat în interviul de la Digi. L-a folosit de genul „conștientizarea populației” in loc sa folosească o expresie mai lunga de genul „să facem.populatia să conștientizeze …”

 13. Pop este un carierist komsomolist de vita veche, care de cind a terminat liceul a carat cu distinctie si omenie apa si gunoiul cultural pentru Securitate, PCR si apoi pentru PSD – vechea lichea culturala romineasca, nu erau toti academicienii, „oameni de stiinta, cultura si arta” insirati la aeroport cind tovarasul secretar general se intorcea pe calea aerului de cine stii unde, ca sa illfelicite si sa-l laude pentru cine stie ce?

  Pop nu e prost, dar tot lichea este – licheaua romina cu fata intelectuala, omeneasca, versiunea transilvanica via Brasov, care si-a construit cariera pas cu pas, carte cu carte, studiu cu studiu (cite or fii scrise de el ?), neabatundu-se ideologic o iota de la linia partidului –

  Iar de cind scandalurile PSD au aratat ce ciurda de nenorociti este acest partid, Pop a ajuns prezidentiabil, pe un loc in fata – gata cu maimute ca Vilcov, Slugarel, Nicolicea sau Dragnea,
  iata-l pe Pop, adevaratul PSD-ist!

  Un intellectual capabil, care promoveaza un rominism intelegator, un ortodoxism tolerant si binevoitor, un tip care dialogheze de la egal la egal cu Plesu, si care (code name: agentul Balama Blajinu) un securist disciplinat, poarta manusi de catifea (de Sapinta) –

  Pop este gindit de PSD si securitate ca fiind cel care, ca presedinte, le va accepta furturile cu intelegere inteleapta, si le va perpetua controlul asupra tarii acestea, pacalindu-i pe fraierii din EU cu doctoratele lui, si va da ceva staif partidului, va neutraliza problema instrainarii Transilvaniei fata de Moldo-Valahia (si ii va ajuta si pe oropsitii din Cluj, ca Rusu & Cie, desigur) –

  Asta-i explicatia (si pretul) pasivitatii grupului din Cluj fata de mizeria Dimboviteana, si
  asta-i explicatia adaugarii luciu epoletilor MAI ai lui Pop prin promovarea lui la Academie,
  (o adunare de adormiti, oricum) –

  Iar cea mai recenta miscare in operatia de competentizare prezidentiala a lui Pop oferita de catre sectia PR a PSD-ului, este introducerea lui (complet nejustificata) in rindurile finatistilor de anvergura, linga Isarescu – vezi linkul de mai jos:

  http://www.ziuanews.ro/revista-presei/mugur-isarescu-prezent-reuniunea-comisiei-nationale-de-fundamentare-a-planului-national-de-adoptare-a-monedei-euro-1031452

  Natiunea este salvata! Pop stie de Ramunc, dux romanorum, si este si o autoritate in chestiuni financiare mondiale! Ce noroc pentru Rominia, acest utecist destoinic, Pop!

  Carti, rectori, academii, comisii, comitete, mitropoliti, Wall Street, patriotism, fatada, lumina la cap, abureala – si spaga, venalitate, delapidare, irresponsibilitate, fatarnicie – si Ion Aurel Pop, om bun de pe malul Somesului care va pune lucrurile in ordine – si iarasi spaga si delapidare –

  Episodul XX din nesfirsita saga a Potemkiniadei si lichelismului Rominesc –

 14. Președintele Academiei Române, domnul Ioan Aurel Pop, un dascăl apostolic și profetic al neamului românesc.