G4Media.ro

Președinta Ungariei, ajunsă în Ucraina la invitația lui Volodimir Zelenski, la 90…

sursa foto: Facebook/ Novák Katalin

Președinta Ungariei, ajunsă în Ucraina la invitația lui Volodimir Zelenski, la 90 de ani de la Holodomor, foametea din Ucraina din anii 30: ”Cei în nevoie se pot baza întotdeauna pe unguri”

Cei în nevoie se pot baza întotdeauna pe unguri, a asigurat preşedinta Ungariei sâmbătă la Kiev, unde a fost invitată de omologul ei ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lua parte la programul umanitar „Grâne din Ucraina”, destinat promovării exportului de cereale în state vulnerabile din Asia şi Africa şi lansat cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la Holodomor, foametea din Ucraina din 1932-1933, transmite MTI, citată de Agerpres.ro.

Katalin Novak a subliniat că ungurii nu doar că sunt conştienţi de ororile Holodomorului, ci se numără între puţinele naţiuni care au comemorat această tragedie.

Preşedinta ungară a mai menţionat între altele că, pentru a garanta autonomia minorităţilor etnice din Ungaria, toate minorităţile etnice au reprezentant în parlament. „Sunt mândră să pot spune că există şi un reprezentant ucrainean în parlamentul Ungariei”, a adăugat ea.

Ungaria s-a oferit să livreze 10.000 de tone de cereale în valoare de 3,5 milioane de dolari către Africa în actualul program de sprijin şi contribuie de asemenea sub aspect logistic, cu un terminal intermodal la graniţa ungaro-ucraineană care ajută la transportul şi, dacă este necesar, depozitarea bunurilor, a precizat Katalin Novak.

Duminică, preşedinta ungară avea programată o vizită în Transcarpatia.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Noi ungurii și mă includ și eu , suntem corecți dar și egoiști ….
    Când se vrea se vede iar când nu se vrea se vede și mai bine, dacă vroia Budapesta demult ar fi dat pasul.

  2. A plecat doamna într-o vacanță mai exotică, in situația Ucrainei cu ghilimele de rigoare. O prezență de formă, oricum Orban taie și spânzură in ceea ce privește politica Ungariei. Sa nu zică lumea că nu are și Ungaria președinte. Mai face poza pe o borna vopsită în culorile Ungariei, in plus mai da mana cu Zelenski , o poza și gata pleacă acasă.

  3. Trebuie neaparat sa copiem modelul ungariei.Ceea ce face România e o exagerare NEBUNEASCA.Masurati va rog DISTANTA dintre ”toate minoritatile etnice au UN reprezentant in parlament”si a avea UN PARTID ETNIC ,nu numai in parlament ci si NON-STOP la guvernare ,cum e in România.

  4. Se refera la rusii in nevoie

  5. europa sa se trezeasca si sa i ia in pla pă tradatori…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  6. A trimis Orbanu partea nemanjita cu hahat a kurtos-kolacului, sa vada lumea ca nu e chiar asa de hahat Orbanistanul.

  7. Zelenski e polticos si educat, au stiut ca nu va refuza sa stea de vorba cu o madam. Putea s-o faca totusi.

  8. Bravo Kayalin!!!