G4Media.ro

Președinta Comisiei Europene și Angela Merkel le cer partenerilor europeni să ajungă…

Președinta Comisiei Europene și Angela Merkel le cer partenerilor europeni să ajungă rapid la un acord economic

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cancelarul german, Angela Merkel, au pus joi presiune pe partenerii lor europeni pentru a ajunge rapid la un acord asupra planului de relansare al Uniunii Europene, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

”Există o imensă presiune a timpului, dar această criză este cea care dictează viteza. Fiecare zi contează şi, pentru a reuşi această sarcină gigantică, trebuie ca fiecare stat membru să privească dincolo de micile sale interese”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o videoconferinţă de presă comună cu cancelarul german, a cărui ţară a preluat la 1 iulie preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

”Ar fi bine să se ajungă la un acord în iulie. Dacă avem nevoie de mai mult timp, aceasta nu ar fi alegerea bună, dar ar trebui să continuăm să lucrăm”, a afirmat, la rândul său, Angela Merkel.

Un summit al statelor UE este prevăzut pentru 17-18 iulie la Bruxelles, aceasta fiind prima reuniune faţă-în-faţă a liderilor Celor 27 după începerea pandemiei de COVID-19.

”Trebuie să ajungem la un acord în cursul verii, nu îmi pot imagina absolut deloc o altă opţiune”, a adăugat şefa executivului german.

Planul de relansare, de care vor beneficia în special ţările din sud, cele mai afectate de criza COVID-19, suscită rezerve din partea a patru state membre – Ţările de Jos, Austria, Suedia şi Danemarca.

sursa foto: Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. #MeToo – UE condusa doar de femei. Barbatii sunt discriminati, unde e procentul de 50-50?

  2. Celor trei spalatorese socialiste incepe sa le crească un morcov in dos. Puteti sa va introduceți bugetul in 3 litere, noi avem nevoie de bani reali, nu fictivi.

  3. Oare imprumuturile sunt singura cale de iesire din criza?
    Nu poate fi luata in calcul, ca alternativa, schimbarea politicii fiscale si regandirea schimburilor economice cu tarile non-UE?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.