G4Media.ro

Presa occidentală relatează din spitalele românești: ”Am fost atât de proști, uită-te…

Sursa foto: Captură video / Der Spiegel

Presa occidentală relatează din spitalele românești: ”Am fost atât de proști, uită-te la mine” / The New York Times și Der Spiegel scriu despre cum se vede pandemia din România

”În România, puternic lovită de Covid, medicii luptă împotriva refuzului la vaccinare”, titrează ziarul american The New York Times în ediția sa de luni. Ziarul american se alătură altor publicații din Europa de Vest în care țara noastră este prezentată ca un fenomen sociologic și medical care merită să fie studiat de către specialiști.

Jurnaliștii americani relatează cazul episcopului Ambrozie din Giurgiu, care a îndemnat enoriașii să nu se vaccineze.

”Episcopul este în prezent cercetat penal de poliție pentru răspândirea dezinformaților periculoase, dar mesajul său anti-vaccin rezonează cu politicieni proeminenți, voci influente de pe internet și multe altele. Rezultatul este că România are cea mai mare rată de mortalitate pe cap de locuitor de Covid-19 din lume din ultimele săptămâni.

Aproape 600 de români au murit marți. Rata de mortalitate a populației țării este de aproape șapte ori mai mare decât cea a Statelor Unite și de aproximativ 17 ori mai mare decât cea a Germaniei”, scrie The New York Times.

Der Spiegel, unul dintre cele mai cunoscute situri germane de știri, prezintă un reportaj video din spitalele românești. „Am fost atât de proști, uită-te la mine”, e titlul materialului în care pacienții din România mărturisesc cât de mult regretă că nu s-au vaccinat. ”Nicio altă țară din lume nu are mai multe decese cauzate de coronavirus pe cap de locuitor, unitățile de terapie intensivă sunt supraaglomerate”, scriu jurnaliștii germani.

O privire de ansamblu a situației pandemiei în țările din est: România, Ucraina și Bulgaria a purtat titlul ”Idioții Europei” în ziarul geerman Hamburger Morgenpost, la finalul lunii octombrie.

”<Este un iad, ca într-un război>. Aproape nimeni nu își poate imagina ce se confruntă în prezent cu medicii și asistentele în Europa de Est. Situația corona este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent. Cum s-ar putea întâmpla asta?”, de aici a plecat articolul în care se vorbește de criza acută de personal medical din Ucraina, de influența Bisericii ortodoxe în România și despre campaniile masive anti-vaccin din Bulgaria.

Sursa foto: Captură video / Der Spiegel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Barbarii romani pretuiesc moartea, nu viata. .Daca nu-i ucide COVI-ul, se ucid ucid ei unii pe altii.

 2. Pe timpul comunismului prostia romanilor era bine ascunsa de propaganda si de nivelarea valorilor specifice regimurilor autoritare, dar era prezenta in toate paturile sociale. Acum in democrația originala unde fiecare face ce vrea, nu respecta nici o regula si epateaza, adevarul gol-golut despre prostia romanilor a iesit la iveală. Oricât ne lăudam ca suntem, dregem si facem, ștampila prostiei este bine imprimată pe fruntea multor romani. Prostia si neamprostia ne-au dus unde suntem acum, cu lideri prosti, cu sistemul medical si de învățământ si mai proaste, in fapt cam tot ce mișcă in tara asta este atins de prostie…

 3. Gargara neo-marxistilor de la NYT. Cel mult, a sponsorizat Big Pharma vreun smecher care a scris după ureche in camera lui de la Inter, după un ,,masaj,, profesionist.
  Nu vad eu vreun ziarist din Vest care sa aiba curajul sa intre intr-un spital mioritic.
  Mai repede ar da o tura prin Afghanistan ! 😂

  • Prosti ar fi sa intre de buna-voie intr-un abator….pardon….spital, romanesc. Numai romanilor le face placere sa se duca acolo, avand in vedere ca vaccinurile sunt gratuite de aproape un an dar ei prefera sa se trateze cu tuica, aghiazma, usturoi sau ORICE altceva in afara de ceea ce trebuie.

  • i-ai dibuit taica si pe astia.

  • Neomarxistii de la NYT??? :))))))

  • Te-ai activat kknarule?

  • @motz te deranjeaza faptul ca toata Europa ne vad ca suntem pr0sti!?
   SUNTEM MULTI DA PR0STI!

 4. E de studiat, clar! Poate aflam de ce romanu se fereste de vaccin ca de drak, insa e capabil sa isi bage in gatlej Arbidol fara sa puna vreo intrebare.

 5. Romanii sunt de fapt un fel de talibani ai Europei.