G4Media.ro

Presa grecească: Ambasadorul SUA la Atena va efectua vizite în Moldova, Bulgaria…

Sursa Foto: Facebook / Ambasada Statelor Unite Grecia

Presa grecească: Ambasadorul SUA la Atena va efectua vizite în Moldova, Bulgaria și România / Obiectivul: consolidarea cooperării în domeniul energiei și al conectivității infrastructurii de-a lungul coridorului dintre Grecia și Ucraina

Ambasadorul Statelor Unite în Grecia, George Tsunis, va efectua vizite în Moldova (5-7 decembrie), Bulgaria (11-12 decembrie) și România (începutul anului 2024), cu scopul de a consolida cooperarea regională în domeniul energiei și conectivitatea infrastructurii de-a lungul coridorului dintre Grecia și Ucraina, transmite Kathimerini, citată de Rador Radio România.

Aceste vizite au scopul de a promova un viitor care să ducă la mai multă securitate, reziliență și prosperitate în Europa de Sud-Est, după cum se precizează în comunicatul oficial dat publicității în acest sens.

”Sunt deosebit de optimist cu privire la viitorul cooperării în domeniul energiei și al conectivității infrastructurii din Europa de Sud-Est”, a declarat ambasadorul american. „Această călătorie este o oportunitate unică de a avea contacte directe cu colegii ambasadori americani, cu oameni de afaceri de top și cu lideri politici din Moldova, Bulgaria și România. Scopul nostru este de a consolida înțelegerea de către noi a provocărilor cu care ne confruntăm și de a explora noi modalități de cooperare între Grecia și țările din vecinătatea ei, pentru un viitor și mai luminos al Europei”, a adăugat George Tsunis.

Sursa: Kathimerini/ Rador Radio România/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi, nu se poate face interconectarea, din cauză ca nu are chef Olanda!

    Cu Olanda ar trebui să vorbească SUA, nu cu noi, căci noi suntem de acord, dar camioanele noastre cu marfă așteaptă la frontiere.