G4Media.ro

Presa elvețiană despre Dragnea: O vizită la timpul nepotrivit/ Sosirea masculului alfa

Presa elvețiană despre Dragnea: O vizită la timpul nepotrivit/ Sosirea masculului alfa

Cele două titluri din presa elvețiană descriu în cuvinte prea puțin măgulitoare vizita liderului PSD la Berna. Cea mai importantă publicație din Elveția, Neue Zurcher Zeitung (NZZ) îl numește pe liderul PSD ”sforar” și ”baron”.

”În mod puțin măgulitor baroni sunt numiți acei politicieni care simoblizează amestecul năsănătos dintre politică, putere și afaceri”, explică NZZ. Publicația elvețiană notează faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, călătorește la Berna ca urmare a a invitației președintelui Consiliului Național, Dominique de Buman. ”Exact în ziua când la București se așteaptă o decizie împotriva oaspetelui oficial”, notează NZZ, referindu-se la procesul liderului PSD.

Sub titlul ”Sosirea masculului alfa”, publicația Republik începe abrupt: ”Liviu Dragnea este bărbatul puternic al politicii românești. Social democratul condamnat cu suspendare și acuzat în mai multe dosare de corupție vrea să castreze justiția (s-o golească de conținut) și jignește/umilește mass media independentă. Azi sosește în Elveția la invitația președintelui Consiliului Național.”

Republik își ilustrează articolul cu o imagine în care Dragnea merge la una din audierile de la DNA. Publicația elvețiană redă pe larg detaliile despre procesul liderului PSD și despre afacerea Tel Drum. Publicația amintește și un interviu acordat de liderul PSD în 2017 postului de radio elvețian SRF, în care afirmă „Vreau să le vorbesc românilor despre viitor, nu despre porcării precum corupţia”.

Articolul din Republik se referă și la întâlnirea cu Philippo Lombardi, președintele comisiei de afaceri externe din Parlamentul elvețian. În presa elvețiană, Lombardi este criticat pentru legăturile lui asumate cu Rusia și pentru simpatia declarată față de Vladimir Putin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează