G4Media.ro

Presa de la Moscova susține că Ucraina a atacat cu drone instalații…

Sursa foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

Presa de la Moscova susține că Ucraina a atacat cu drone instalații de conducte de petrol din interiorul Rusiei

Ucraina a atacat sâmbătă instalații de conducte de petrol din interiorul Rusiei printr-o serie de atacuri cu drone, inclusiv asupra unei stații care deservește vasta conductă de petrol Druzhba, care trimite țiței din vestul Siberiei către Europa, potrivit presei ruse, transmite The Guardian.

Atacurile cu drone ucrainene în interiorul Rusiei au crescut în intensitate în ultimele săptămâni, iar New York Times a relatat că serviciile secrete americane consideră că Ucraina se află în spatele unui atac cu drone asupra Kremlinului la începutul acestei luni.

Ucraina nu a recunoscut în mod public lansarea de atacuri împotriva unor ținte din interiorul Rusiei. Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii sâmbătă, potrivit Reuters.

În regiunea Tver, care se află la nord-vest de Moscova, două drone au atacat o stație care deservește conducta Druzhba (Prietenia), una dintre cele mai mari conducte de petrol din lume, potrivit ziarului Kommersant.

Consiliul local din Tver a declarat că o dronă s-a prăbușit în apropierea satului Erokhino, la aproximativ 500 km de granița cu Ucraina.

Canalul Telegram Baza, care are surse bune în rândul serviciilor de securitate rusești, a declarat că dronele au atacat o stație care deservește conducta Druzhba.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asadar trebuie sa plangem pentru conductele sovietice in momentul.in care Putinstanul ataca cu rachete supersonice ( asadar extrem de scumpe) blocuri de locuinte,spitale si gradinite.