G4Media.ro

Presa americană: SUA au încercat să împiedice Ucraina să ucidă un oficial…

Sursa foto: Kremlin.ru

Presa americană: SUA au încercat să împiedice Ucraina să ucidă un oficial militar rus de rang înalt la începutul războiului Rusiei în Ucraina

SUA au încercat să împiedice Ucraina să ucidă un oficial militar rus de rang înalt la începutul războiului Rusiei în Ucraina, potrivit unei investigații publicate sâmbătă de New York Times și citată de Insider.

În aprilie, generalul rus Valery Gerasimov și-a făcut planuri de a călători pe linia frontului rusesc, potrivit The Times. Oficialii americani au aflat despre planurile lui Gerasimov, dar au decis să țină informațiile departe de Ucraina.

Pe măsură ce invazia rusă în Ucraina a început la începutul anului 2022, oficialii americani au început să realizeze că au „supraestimat foarte mult” puterea armatei ruse, a relatat The New York Times.

Trupele rusești au fost slab echipate, potrivit The Times; un soldat s-a plâns că are o cască care este din anii 1940, un altul a întrebat pe cineva cum să își treacă arma pe complet automat chiar înainte de a alerga în luptă, iar unora li s-a spus că „nu vor vedea niciodată lupta” atunci când au fost înrolați în armata rusă, se arată în raport.

„Nimeni nu va rămâne în viață”, a declarat Aleksandr Khodakovsky, un comandant militar pro-rus, pentru The New York Times. „Într-un fel sau altul, o armă sau alta te va ucide”.

Pe măsură ce lunile treceau și soldații ruși slab pregătiți continuau să piardă bătălii și teritoriu în fața forțelor ucrainene, Rusia a început să își mute generalii de rang înalt pe linia frontului, potrivit The Times. Potrivit The Times, mulți generali ruși au făcut „greșeala mortală” de a se poziționa în apropierea antenelor și a centrelor de comunicații, ceea ce i-a făcut mai ușor de găsit, iar forțele ucrainene au început să îi ucidă.

Atunci când Gerasimov a decis să călătorească pe linia frontului în aprilie, oficialii americani au ascuns informația Ucrainei, deoarece aceasta ar fi „escaladat brusc” conflictul. Cu toate acestea, oficialii ucraineni au aflat de planurile lui Gerasimov și au plănuit să-l atace, dar „înalți oficiali americani” le-au cerut să anuleze atacul, potrivit The Times.

„Le-am spus să nu o facă”, a declarat un înalt oficial american pentru The Times. „Ne-am spus: „Hei, asta e prea mult”.”

Ucraina a decis să continue atacul pentru că mesajul din partea SUA a sosit prea târziu, potrivit The Times. Au fost uciși „zeci de ruși” în atac. Cu toate acestea, Gerasimov a scăpat.

În urma atacului, generalii ruși au început să viziteze mai puțin linia frontului invaziei, a relatat The Times.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rezulta ca nu pricepi nimic din tacticile militare.

  2. Rezulta ca ai inteles ce ai vrut tu si atat.

    Gherasimov era unul din cei 3 rusi care poarta valiza nucleara la ei, ceilalti 2 fiind Putin si Shoigu. Si dintre cei 3, Gherasimov era privit ca fiind cel mai moderat si ar fi avut cele mai mari sanse sa nu fie de acord cu un eventual atac nuclear.

  3. Gândire de rus! 😏 Dacă nu dă cu biciul împung!
    4n1m4l3!