G4Media.ro

Presa americană: Joe Biden va impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din…

Presa americană: Joe Biden va impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din instituțiile federale

Președintele SUA, Joe Biden, intenționează să impună tuturor angajaților din instituțiile federale și contractanților guvernamentali să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit unor surse citate de Reuters, The Washington Post, The New York și NBC News.

În iulie, Biden a declarat că lucrătorii federali trebuie să fie vaccinați sau să se testeze regulat pentru COVID-19, dar și că vor trebui să respecte alte reguli de siguranță precum purtarea măștilor de protecție la locurile de muncă și restricțiile de circulație în marile orașe.

Biden va semna joi un ordin executiv care va afecta 2,5 milioane de lucrători federali și contractori care fac afaceri cu guvernul federal, precizează sursele citate.

Ca parte a impulsului pentru vaccinare, Departamentul Apărării, Departamentul Afacerilor Veteranilor și Institutul Național de Sănătate „vor finaliza implementarea cerințelor lor de vaccinare anunțate anterior, care acoperă 2,5 milioane de persoane”, mai arată presa americană.

Într-un discurs susținut joi, Biden se va concentra asupra noilor planuri de vaccinare a mai multor persoane, sporind protecția celor care au fost deja vaccinați. De asemenea, aceste eforturi din cadrul campaniei vaccinare din SUA au ca scop, printre altele, menținerea școlilor deschise, a transmis purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Puțin peste 53% dintre americani sunt complet vaccinați, incluzând aproape două treimi din populația adultă, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Peste 651.000 de americani au decedat în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: Flickr/ The White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Uite așa va redeveni maimuța portocalie președinte. Oricum, cum naiba ajuns un senil președinte la amerloci?

  2. Aviz amatorilor…de la el vine lumina, cand ai 70% vaccinati (cu tombole, joint-uri ..etc) poti spune ca „democratia” te îndeamnă la asemenea actiuni, evident pentru binele CETATENILOR…