G4Media.ro

Preotul Constantin Necula: Toată societatea este într-o derivă psihiatrică. Nu vrem să…

Foto: Constantin Necula (Oana Nechifor / Doxologia)

Preotul Constantin Necula: Toată societatea este într-o derivă psihiatrică. Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi

Toată societatea este într-o derivă psihiatrică, a declarat preotul Constantin Necula, decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, prezent joi la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului, relatează Agerpres.

Psihiatri şi psihologi participă în aceste zile la cea de a XIX-a ediţie a conferinţei, cu tema „Prevenţie şi intervenţie timpurie în sănătatea mintală a tinerilor”.

„Staţi liniştiţi! Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi. Câtă vreme staţi unul lângă altul este semn că puteţi vindeca ceva”, le-a transmis participanţilor preotul Constantin Necula.

Preşedinte al Asociaţiei Crucea Albastră, un centru de tratare a dependenţei, preotul Necula i-a îndemnat pe psihiatri şi psihologi să nu renunţe la a trata pacienţii copii cu mare grijă.

„Nu lăsaţi garda jos! Aici nu e vorba de ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. (…) Fie doar ca între noi, în faţa unui copil într-o criză complexă, (…) un sac de bani nu face când simţi că nu mai poţi să faci nimic. Acolo e locul lui Dumnezeu. (…) Vreau să vă spun că merg pe mâna echipei psihiatre pediatrice. (…) N-avem pediatrie pentru adolescenţi, dar pentru asta avem preoţi. Eu tot râd, că e mai bine să plângă la noi decât să râdă la dumneavoastră”, a mai spus el.

Profesionişti din domeniul sănătăţii participă la conferinţa care îşi propune să promoveze sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor, astfel încât să fie asigurat dreptul copiilor la o dezvoltare armonioasă şi să disemineze cele mai recente informaţii ştiinţifice şi experimentale în acest domeniu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ar fi util să vorbească doar în numele lui! Mulțumesc!

  2. Va uitati prea mult la TV, mai iesi si printre oameni ca sa stiti cine nu ii va vota.

  3. Și preoții și patriarhii , nu doar enoriașii, și ei sunt în aceeași problemă. O societate care în mare parte a uitat adevaratele valori și bunele maniere. Uite ca au și venit de mult vremurile grele.

  4. E normal să ai unele probleme,nu cu capul,ci de frustrare când vezi că unul care și-a luat BAC-ul la 32 de ani și are zero zile de muncă până la 37 de ani te conduce și mai este și arogant.Religia,o frază de dânșii inventată,ca să țină prostimea ,proastă.Părinte ,te superi dacă fac π-π pe ideile matale?