G4Media.ro

Preotul Ciprian Mega, întâlnire la Moscova cu Vladimir Putin în plin război…

sursa foto: Facebook / Laura Irina Mega

Preotul Ciprian Mega, întâlnire la Moscova cu Vladimir Putin în plin război declanșat de Rusia. Preotul a refuzat să răspundă la întrebările G4Media despre crimele de război ordonate de Putin în Ucraina

Preotul ortodox Ciprian Mega, care a fost oaspete de onoare la un festival de film din Moscova în plin război declanșat de Rusia, a avut o întâlnire cu președintele Vladimir Putin. Informația, publicată de Cozmin Gușă, care propagă mesaje pro-rusești și anti-occidentale, a fost confirmată de preot pentru Bihoreanul. Ciprian Mega a refuzat să dialogheze cu reporterul G4Media și a închis telefonul când a fost întrebat despre întâlnire. El nu a răspuns nici la întrebările trimise prin mesaj whatsapp.

Mega este regizorul filmului 21 de rubini, peliculă cu un puternic mesaj anti-occidental. Prezența lui și a actorului Dorel Vișan la festivalul de la Moscova a fost prilejuită de prezentarea filmului.

Ciprian Mega a anunțat că a oficiat o slujbă într-o biserică din Moscova cu permisiunea Patriarhului Kiril al Rusiei, unul dintre cei mai puternici susținători ai invaziei ruse în Ucraina. De asemenea, el a apărut într-o fotografie alături de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus și una dintre vocile propagandei ruse de război.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat săptămâna trecută pentru G4Media că prezența preotului ortodox român la Moscvoa este „un act nefiresc”. Bănescu a ținut să precizeze că Biserica Ortodoxă Română, asemeni statului român, este de partea Ucrainei și a Europei.

„Prezența acolo, în contextul actual, a unui preot al Bisericii Ortodoxe Române – orientate firesc alături de statul român cu privirea spre tragedia din Ucraina și spre Europa democratică – este un act nefiresc și ușor interpretabil fie ca nepăsare afișată, fie ca sfidare asumată față de întreg contextul binecunoscut. Mă îndoiesc că prezența sa acolo ar fi putut primi necesara binecuvântare a ierarhului său”, a transmis Vasile Bănescu pentru G4Media.

Filmul regizat de Ciprian Mega are un mesaj anti-occidental, fiind criticată biserica și viața politică, inclusiv DNA-ul și perioada de pandemie Covid-19.

Întrebările G4Media la care nu a răspuns preotul Ciprian Mega:

I-ați transmis lui Putin vreun mesaj despre miile de credincioși ucraineni ortodocși pe care armata rusă, la ordinul lui Putin, i-a ucis în ultimii doi ani?

I-ați transmis lui Putin vreun mesaj despre zecile de biserici ortodoxe pe care armata rusă, la ordinul lui Putin, le-a distrus în ultimii doi ani?

Cum se împacă învățătura creștină pe care o propovăduiți cu masacrarea copiilor de la Bucea și din alte zeci de localități ucrainene, din ordinul lui Vladimir Putin?

Ați avut un sentiment de rușine stând alături de un politician care este considerat criminal de război?

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Popa mega…. megashoshocar-haurolac… si tovarasul visan… nu au curajul raspunderii! Acum se vor victimiza… vai, oprimatii de ei. Ce ar fi sa faca un „sejur” de vreo cativa ani intr-un „resort” dupa Cecul Polar, acolo unde a murit martirul Navalniy ca sa se „documenteze”?! Zau ca o merita…. si nu numai ei!

 2. E clar! Cadre din SRI, SIE și din celelalte 5 Sevicii Speciale ale țării tac și se pregătesc să primească, IAR și IAR, Armata Roșie eliberatoare.
  Dacă nu, ce fac!?

 3. Judecati pentru tradare mascaricii astia 2.sa nu mai fie platiti din banii publici. Sa le fie rusine
  Stiu ca popii fac orice pentru bani,dar si actorii?

 4. care e pana la urma problema ca un „regizor” a ajuns sa isi prezinte filmul de divizia „c”? aha … m-am prins. elementele destabiliztoare vor sa destabilizizeze stabilitatea. suna ca la uls2? diversiune. SINCER abia astept rusii la noi. sa vedem atunci ce scuze mai apar

  • astept scuze de la opozitie. ups dar ei nu au bani de consultanti decat de salarii pentru membr. sunt publice

  • Nu mai bine pleci tu la ei si mai curatam tara de un gunoi analfabet?

 5. Apropo de cinematografie, românii au mai văzut filmul asta.

  Dacă, chiar și pentru o scurtă perioadă, Rusia va ocupa România, sau va impune un regim marionetă la București, iată, avem viitorul ministru al culturii și cultelor.

 6. Seeeereeeeeiiiiiii tace si combate terorismul. Siguranta si uncredere 👌