G4Media.ro

Premiul Nobel pentru Pace va fi anunţat vineri/ Volodimir Zelenski, Greta Thunberg…

Sursa foto: Nobelprize.org

Premiul Nobel pentru Pace va fi anunţat vineri/ Volodimir Zelenski, Greta Thunberg sau Alexei Navalnîi printre favoriţi

Câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace 2022 urmează să fie anunţat vineri la Oslo, Norvegia. În total, 343 de nominalizaţi – 251 de persoane şi 92 de organizaţii – concurează pentru premiu în acest an, potrivit Institutului Nobel. Dar lista completă nu este încă publică şi va fi lansată abia după 50 de ani, transmite News.ro.

Anul trecut, premiul a fost împărţit de jurnalista filipino-americană Maria Ressa şi jurnalistul rus Dmitri Andreyevich Muratov „pentru eforturile lor de a proteja libertatea de exprimare”.

Premiul din acest an va fi anunţat pe fondul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a intrat acum în cea de-a opta lună, dar şi pe fondul celui de-al treilea an al pandemiei de COVID-19.

Potrivit presei internaţionale, printre favoriţii din acest an se află activista suedeză Greta Thunberg, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, opozantul rus Alexeki Navalnîi, Papa Francisc, opozanta belarusă Svetlana Ţihanuskaia sau Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Valoarea premiului Nobel este de 10 milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,1 milioane de euro). Suma este împărţită, dacă există mai mulţi laureaţi ai unui singur premiu.

Toate anunţurile sunt transmise prin streaming, pe site-ul Nobelprize.org.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Sa vedeti ce de spume vor face postacii rusofili din Romania, daca castiga Zelenski premiul nobel pentru pace

 2. Zelensky poate sa-l câștige, deși câștiga teren cu ajutorul SUA, însă ce cauta un copil autist care militează pentru utopia verde și este folosit de UE pe post de mascota pentru a face propaganda climatica? A ajuns Nobelul pentru pace vai de el. Navalnii trebuie sa-l câștige, mai ales Nobelul pentru cel mai mare om trădat de către europeni.

 3. Ii vorba de Premiul Pentru Pace
  OMS nominalizat ? Ridicol
  Zelenski? O cerut/realizat negocieri de pace?
  Navalnii? Asta e antiPutin, dar cand venea vorba de rezbel…mucles.
  GRETAAAAA? Asta e cu planeta, nu cu pacea

  Si nu in ultimul rand ” castigatorul va fi anuntat vineri, dar lista completa va fi anuntata peste 50 ani”???
  Alooo, garaaa?

 4. Ce cauta fatuca aia greta pe lista? Ce contributie a avut ea pentru pacea in lune?

 5. S-a terminat r.az.boiul?

 6. Concurentii pusi de globalisti. Tare campionat a ajuns sí ásta. Prémiul Nobel partea propagandei. Sí nu a kremlinului.
  Singurul care vroia pace era ai este Orbán Viktor. Invitase Zelensky sí partea Rusa la Budapesta pt dialóg. Zelensky? Hahaha. Nici vorbā. Sí acuma va fii premiat.💩💩💩💩💩💩

 7. Adevărul este că Zelensky chiar merită premiul Nobel pentru PACE:
  Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut NATO să lanseze un atac nuclear preventiv asupra Rusiei. Declarația a fost făcută în timpul unei conferințe online la Institutul Australian Lowy. „Este nevoie de atacuri preventive pentru ca ei (Rusia) să știe ce îi așteaptă dacă folosesc arme nucleare!”
  https://flux24.ro/zelenski-cere-nato-sa-atace-nuclear-rusia/

 8. Deci nu mai e r.az.boi?

 9. Greta facepalm.