G4Media.ro

Premierul ungar Viktor Orban susține că planurile Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor…

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban susține că planurile Uniunii Europene pentru combaterea schimbărilor climatice reprezintă o „fantezie utopică”

Premierul ungar Viktor Orban a respins joi planurile Uniunii Europene de combatere a schimbărilor climatice ca fiind o „fantezie utopică”, sugerând că măsurile ecologiste duc la creşterea preţurilor energiei în Europa, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii”, a spus Orban la sosirea sa la summitul liderilor Uniunii Europene de la Bruxelles, făcând referire la măsurile propuse de UE cu privire la combaterea schimbărilor climatice.

„Bunul simţ de o parte şi fantezia de cealaltă. Iar fantezia utopică ne omoară, aceeaşi problemă este şi cu preţurile la energie”, a adăugat el.

Potrivit analiştilor şi Comisiei Europene, principalul factor care a determinat creşterea preţurilor la electricitate în Europa l-a reprezentat creşterea preţului la gaz, piaţa UE a carbonului contribuind cu până la o cincime din creşterile de preţ, menţionează Reuters. Bruxelles-ul a propus un pachet de noi politici în domeniul combaterii schimbărilor climatice, pe care ţările UE trebuie să le negocieze şi să le aprobe înainte de a intra în vigoare.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. DICTATORUL DE LA BUDAPESTA ESTE UTOPIC DE MULT !!

 2. Demisia putoarea lui Putin ce ești. Te mai votează doar „patrioți”, ce-i cu doi dinți in gură și spălați pe cap cu mere.

 3. strigatul final

 4. Bravo Ungaria!

  • ce bravo ungaria ma boschetarule? daca tot arunca la gunoi cu solutiile de la UE, de ce nu vine el cu altele mai bune?

 5. Cool! Un șef rational, dincolo de excesele autoritariste! Green deal este o manipulare de stânga pt a săraci lumea si a o controla. CO2 este esențial vieții, plantele se hrănesc cu el. Restul e great reset .

  • Inchide-te in garaj cu mașina pornită și hrănește-te cu CO2, planta ce ești

  • De la cei mulți puțintei la minte (pun inteded) de pe aici care-l pupă în cur pe Orban (care se opune oricum la orice zice sau vrea sa faca UE, pe orice temă) înțeleg ca soluția este ca Europa să depindă in continuare de interesele a doi dictatori periculoși (Putin si Erdogan), in condițiile în care peste 75% din gaze si petrol vin de la ei. Dar poate va place de ambii si visați sa trăiți sub dictaturile lor. Ma bucur că sunteți niste eurosceptici deștepți în cap care ati descoperit conspirația de la Bruxelles (inclusiv in domeniul vaccinurilor), dar nu sunteți capabili de o minimă analiza geostrategică sau geopolitică… Halal analiști!

 6. Bai nene, din ce in ce mai realist tovarasul Orban.

 7. SUSTIN ! CU REGRET SPUN .

 8. Neutralitatea climatica in 2050 nu e posibila, poate o reducere cu 50% pana in 2050, asta cu mari sacrificii in sectorul industrial. Nu vorbeste nimeni de productia de ciment, otel, sticla, hartie si produse derivate. Le vom importa pe toate din cauza ca nu vor ajunge certificatele de carbon pentru toate instalatiile.
  Scumpirea serviciilor, in situatia absurda in care se trece la flote de masini pe baterii de litiu, mult mai scumpe decat cele clasice. Migrarea industriei din cauza pretului electricitatii dar si a certificatelor de carbon, tot mai rare si mai scumpe, eliminate complet in 2050.
  Planul verde elimina orice speranta pentru dezvoltare in tarile care au aderat recent, Ro, Bg Visegrad. Practic, principalul motiv pentru care am aderat la UE, este scos de pe lista de prioritati si desfiintat prin aceste politici agresive.
  Bruxelezii nu sunt pr0sti, Franta Germania nu vor iesi nicidecum sifonate din aceasta tranzitie, nu degeaba si-au plasat companiile ca intermediari pe piata energiei, pretul energiei va creste, impins din spate de politicile de mediu, la fel si profitul intermediarilor.
  Mai pui vanzarile de masini electrice, trenuri electrice (Siemens, Alstom), vapoare cu emisii reduse (vezi santierele navale franceze dar si germane), turbine eoliene (Siemens) si acest pact climatic incepe sa arate ca o afacere foarte banoasa.

  • Corect Green Deal e doar o alta afacere prospera a vestului.Nu se gandesc ei la eco,bio etc ci doar la profit.Ne trezim si noi sau ajungem in epoca de piatra?

  • UE (Europa) contribuie cu 9% la emisia de gaze.
   De ce trebuie sa plateasca populatia continentului costul unor fantazmagorii politico-ideologice si ale solutii tehnice prost implementate/gandite?

 9. Si cam are drepatate, costurile sunt enorme iar beneficiile mai degraba marginale, Europa nu e intr-un glob de cristal separat de restul lumii.

  Unii vor trai si or vedea dar cel mai probabil Mad Max va fi viitorul pt multi

  • Fantezie utopică ( asta nu e un soi de pleonasm? ) foarte reală pentru îndatorarea fără limite a interfeței de mafioți tipografi de bani numite „guverne” cu rezultat direct în sclavagizarea popoarelor.
   Pe genul SUA care are o datorie ( de cînd Nixon a renunțat la etalonul aur ) ce ar putea fi plătită doar de marțieni.
   Chiar, e bezna minții la toți postacii, nici o singură întrebare: la cine e datoare SUA?

 10. Fantezie utopică ( asta nu e un soi de pleonasm? ) foarte reală pentru îndatorarea fără limite a interfeței de mafioți tipografi de bani numite „guverne” cu rezultat direct în sclavagizarea popoarelor.
  Pe genul SUA care are o datorie ( de cînd Nixon a renunțat la etalonul aur ) ce ar putea fi plătită doar de marțieni.
  Chiar, e bezna minții la toți postacii, nici o singură întrebare: la cine e datoare SUA?

 11. E cred ca dinozaurii încă ar trebui sa trăiască… Dar au murit ca nu au avut un „Green deal” bine pusa la punct și schimbarea climatica a venit peste ei. Orban este un prost pentru ca a construit gardul contra migrației ilegali mult înainte ca alții sa urmeze exemplul lui la ani buni distanta după ce a primit și cald și rece din partea lor. . Acum iara vorbește prostii, păcat ca are dreptate! Nu ar trebui sa aibă dreptate ca nu-l iubește nimeni. Și cu vaccinul la fel cel chinezesc și rusesc nu-s bune deși nu exista dovezi științifice nici după 1 ani de zile ca nu-s bune dar aia este un alt „deal”

 12. Nu înțeleg nemulțumirea cetățenilor din Ro ptr cine vor unguri să pună PM !!!!! Sau nu sunt cei cu dublă cetățenie,postacii ???