G4Media.ro

Premierul ungar Viktor Orban îl va vizita pe Vladimir Putin la Moscova…

Premierul ungar Viktor Orban îl va vizita pe Vladimir Putin la Moscova pe 1 februarie

Premierul maghiar Viktor Orban intenționează să facă o vizită în Rusia pe 1 februarie, a declarat ministrul de externe al țării, Peter Szijjarto, într-un interviu pentru TASS.

„1 februarie, aceasta este data întâlnirii”, a spus el ca răspuns la o întrebare.

Potrivit lui Szijjarto, proiectul centralei nucleare Paks 2 va fi unul dintre principalele subiecte de pe ordinea de zi.

„Vom discuta despre progresul pregătirii construcției centralei nucleare. Rosatom pregătește deja terenul pentru construcția reală, vizibilă și spectaculoasă. Ne dorim ca proiectul să intre în faza de înființare deja în prima jumătate a anului acesta”, a subliniat ministrul de externe ungar.

„Ne-am dori să vedem cele două reactoare operaționale până la sfârșitul acestui deceniu. Pentru că, cu aceste două reactoare noi și având cele patru reactoare existente și cu investițiile solare care sunt în curs, și Ungaria se va alimenta sigură atunci când vine vorba de electricitate”, a adăugat el.

Szijjarto a subliniat că și Budapesta ar dori „să negocieze cu privire la prelungirea contractului nostru de furnizare de gaze pentru a crește volumul, deoarece ne va fi favorabil să creștem volumul acum, pe baza crizei energetice”. „Va fi foarte favorabil pentru noi să creștem volumul în cadrul contractului pe termen lung”, a menționat înaltul diplomat.

Potrivit acestuia, producerea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V în Ungaria va fi o altă întrebare pe care Orban o va ridica în timpul vizitei sale.

„Acum construim fabrica noastră națională de vaccinuri, care va fi operațională până în toamna acestui an. Și dorim ca această fabrică să fie implicată în producția de Sputnik. Și am început deja negocierile acolo”, a spus Szijjarto.

„Ne-am dori să încheiem negocierile cât mai curând posibil. Și până în toamnă ne-am dori să fim un loc de producție pentru Sputnik pentru că vedem că există o piață mare pentru vaccinuri în viitor. Sputnik a funcționat foarte bine în Ungaria. Aproape un milion de oameni au fost vaccinați de Sputnik și avem o experiență foarte bună cu acesta”, a menționat ministrul de externe ungar.

El a adăugat că Ungaria intenționează, de asemenea, să „discute despre proiectul comun de cercetare spațială”.

„Noi, ungurii, am dori să trimitem un astronaut la Stația Spațială Internațională până la jumătatea acestui deceniu pentru a opera în cadrul cooperării cu Rusia”, a subliniat Szijjarto.

Înalt diplomatul maghiar a declarat la sfârșitul lui 2021 că Orban intenționează să aibă o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la începutul lunii februarie. Orban a anunțat că intenționează să se întâlnească cu Putin la o conferință de presă pe 21 decembrie, adăugând că vizita sa în Rusia este posibilă. Președintele rus și premierul ungar s-au întâlnit ultima dată la Budapesta în 2019.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Firati ai draq de bolsevici

 2. Stire Bomba tatae😂😂😂😂

 3. Clasic 2 fete același cur.

 4. PFFFF Valahii au intrat in sevraj de ciuda , voi compartai politicenii Unguri cu cei din Moldo-Vlahia , voi sunteti scursurile europei sau cum va spun europenii Rromi …Ungurii se fac frate si cu dracu pt interesee tarii , voi ati vandut si distrus tot ce se putea in tara

  • Pentru propagandistii anti occidentali deghizati in anti vaccinisti, oricine este impotriva valorilor democratiei liberale este un erou.

  • „Doi eroi” Dar, de ce? Au murit și noi nu am aflat?

 5. Ca orice dictator care se respecta!
  Totusi eu cred ca Orban se duce la un curs seminar: „Se aproprie alegerile, cum sa suprimi eficient opozitia. Metode tovarasesti.”.

  • …bonus cursul: „Utilizarea gravitatiei in caderile de la etaj ale opozantilor!”

 6. Eu cred ca Putin l-a convocat de urgenta. Motivul, putinii care mai au tupeu sa faca opozitie lui Orban, inca nu s-au impiedicat de la etaj sau presa-TV-ul nu e 100% controlata eficient de Orban, 99.9 % nu se accepta, dinastea!

 7. Ungurii nu vad ca tara lor se indreapta cu pasi repezi spre dictatura. Ultranationalism = razboi si stim cine sunt pierzatorii.

 8. Cine se aseamănă…

 9. Ultimi dictatori ai europei 😀 , pacat de ungaria cu astfel de conducator.

 10. sa nu uite sa scoata si limba din dosul lui putin

  • deci despre centrale nucleare, vaccinuri si cercetare spatiala , lipseste ceva de genetica pe acolo , in rest, probabil doar de ucraina se va discuta

 11. Spre deosebire de Romania ,Ungaria stie sa alerge dupa interesele ei.Sa fi diplomat inseamna sa nu te certi cu marile puteri dar nici sa stai in genunchi in fata lor.Ce e rau ca o tara doreste sa aibe autonomie energetica?Aaa se supara valorile din vest Engie E-ON ca nu mai au monopol si profit pe seama scavilor din est?

  • Ungaria a fost imperiu. Romania a fost cu caciula in mana si tribut ba la stambul ba la viena ba la moscova ba la uasinton si tel aviv.

  • urmeaza beijing?

  • @Robert
   Dacă știam să ne aparăm interesul , România nu pupa în veci Ardealul ! Orbiți de ambiții prostești ,intodeauna am ales prost ! La fel și acum !
   Io zic că Orban mere la ruși sa-i roage , atunci când va incepe bătaia , să nu bombardeze Ardealul , că acolo mai trăiesc înca unguri și ceangăi ( mare noroc au românii ardeleni ! ).
   Și mai vrea sa-i aduca aminte la Putin că o bucațică din Ucraina e a noastră , a Ungariei .
   Ar mai fi prin Romania ceva, prin Slovacia …
   Să țină omul cont când incepe parcelarea !
   Că la sfârșitul aventurii o să rămânem și fără ce-am avut, aia știm bugăt de bine , dar ce contează !
   Tot visând la Ungaria Mare , ne-om învăța să fim tot mai mici ,mici, mici…

 12. nimic din cele vorbite in februarie nu se va intimpla . din aprile avem o alta ungarie .

 13. sa se roage conducatorii maghiari ca putin sa nu atace altfel …

 14. ma doare mana sa deschid fereastra la Budapesta, cand bate vantul la Maskva?