G4Media.ro

Premierul ucrainean susține că iarna va fi ”provocatoare”, dar anunţă că 70%…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Premierul ucrainean susține că iarna va fi ”provocatoare”, dar anunţă că 70% din necesarul de energie a fost acoperit

Prim-ministrul ucrainean Denîs Şmîhal a declarat că al doilea sezon de iarnă din timpul războiului „va fi foarte provocator”, dar precizează că 70% din necesarul de energie a fost acoperit, astfel încât populaţia să poată aprinde luminile timp de cel puţin cinci-şase ore pe zi, transmite CNN, citat de News.ro.

El a afirmat, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că Rusia „va bombarda în continuare infrastructura energetică”.

”Obiectivul lor este de a îngheţa Ucraina şi de a comite un alt genocid al poporului ucrainean”, a afirmat premierul ucrainean.

Şmîhal a adăugat că „toate regiunile din Ucraina, cu excepţia regiunii Herson, sunt alimentate cu energie electrică”.

”În prezent, producţia de energie electrică din ţară acoperă 70% din nevoile de consum”, a transmis premierul.

El a precizat că responsabilitatea revine acum companiilor regionale de electricitate de a nu depăşi limitele furnizate de compania de electricitate de stat NPC Ukrenergo şi de a minimiza deconectarea neuniformă a consumatorilor.

Există suficientă energie, a spus el, pentru a distribui în mod egal sarcina întreruperilor forţate, astfel încât oamenii să poată aprinde luminile timp de cel puţin cinci-şase ore pe zi, a precizat Şmîhal.

El a adăugat că situaţia a necesitat o apărare aeriană puternică şi reparaţii rapide ale echipamentelor electrice deteriorate.

„În ceea ce priveşte apărarea aeriană, în ultima lună, s-au înregistrat progrese semnificative, în primul rând, datorită furnizării de sisteme occidentale moderne”, a spus el.

Obţinerea de echipamente energetice suplimentare a fost, de asemenea, o prioritate, a spus el.

„Numai Lituania ne-a dat 114 transformatoare. Alte ţări alocă fonduri şi echipamente pentru a ajuta Ucraina să supravieţuiască iernii. Nu doar Europa, ci şi SUA, Canada şi Japonia ne oferă un sprijin substanţial”, a mai afirmat el.

Şmîhal a declarat că resursele energetice ale Ucrainei sunt adecvate pentru lunile de iarnă: „Intrăm în iarnă cu 14 miliarde de metri cubi de gaz în depozitele noastre şi 1,3 milioane de tone de cărbune în depozite. Această resursă va fi destul de suficientă pentru a trece iarna în mod stabil”.

Potrivit premierului, Ministerul Economiei nu prevede niciun fel de penurie de combustibil şi motorină, care vor fi necesare pentru sutele de generatoare care vor fi importate.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Azi vedem că i-au dărâmat rușii cu totul, că stau printre ruine, mâine că au 70% din necesarul de energie acoperit. Azi vedem că o să-i șteargă rușii de pe fața pământului, mâine că le-a făcut Bansky picturi murale. Picturi murale în miezul războiului?
    Eu înțeleg că presa ia un ban ca să publice materialul lui X sau Y dar poate că ar fi bine ca toate informațiile astea să și coincidă și să aibă o logică. Nu toți reacționăm doar emoțional, mai avem și rațiune. Am văzut de atâtea ori pozele alea cu sacii cu cadavre în cimitir și cu căruciorul turcoaz nou-nouț, peste mormanul de moloz, de ne-a ajuns. Lumea a ajuns atât de prostită cu internetul, încât nu mai raționează.